„Egy új autót rakott össze nekem a csapat, ezt meg kell hálálnom…”

„Egy új autót rakott össze nekem a csapat, ezt meg kell hálálnom…”

MEGOSZTÁS

Benyó Máté: „Egy új autót rakott össze nekem a csapat, ezt meg kell hálálnom…”

 A hétvégén Belgiumban folytatódik a 2023-as Rallycross Európa-bajnokság, ahol az ötödik fordulót rendezik. Benyó Máté, a Korda Racing versenyzője elmondta, hogy a háromhetes nyári szünetben néhány fejlesztést hajtottak végre az autóján, melyekkel reményeik szerint növelni tudják a versenygép teljesítményét.

Folytatódik az idei rallycross Európa-bajnokság, melyen 2023-ban az RX1-es kategóriában egész szezont teljesít a Magyar Rallycross Országos Bajnokságot fölényesen vezető Benyó Máté. A Korda Racing versenyzője újoncként eddig remekel az EB-n, igaz a remek kezdést követően – a nyirádi idénynyitóján az 5. helyen végzett, míg a portugál Montalegre Circuit-on a 7. helyen zártNorvégiában, a legendás Hell ringen valamint a svédországi Höljesben pechesen folytatódott, egyik viadalon sem tudott a döntőbe kerülni.

A hétvégén a belgiumi Mettetben folytatódik az Európa-bajnokság idei szezonja, s ezúttal csak az Euro RX1 és RX2 mezőnye lesz ott a rajtnál. Máté Peugeot 208 ERX-ét a nyári szünetben a csapat újjávarázsolta, így az összetettben 28 ponttal nyolcadik 23 éves versenyző bizakodva várja a hétvégét.

„Véget ért a 3 hetes nyári szünetünk és már teljesen az előttünk álló belga Európa-bajnoki fordulóra összpontosítunk. A csapat a nyári szünet alatt fantasztikus munkát végzett az autóval. Sok fontos egysége le lett revíziózva, és néhány fejlesztéssel is készültünk, amivel reményeink szerint növelni tudjuk az autó teljesítményét. EB-újoncként ez a pálya is ismeretlen számomra, de ez nem újdonság, hiszen a magyar nyitófordulót kivéve az összes versenypályán, ami benne van az Eb-naptárban, idén versenyzem első alkalommal. Ami jó hír számunkra, hogy több év után került vissza a metteti pálya a nemzetközi rallycross körforgásába, így a jelenlegi mezőny legtöbb pilótája szintén először fog versenyezni ezen a helyszínen. Összességében tehát jó megérzéseim vannak a versennyel kapcsolatban. A csapatot felkészültnek érzem, én pedig azt gondolom, hogy jó fizikai és mentális állapotban vagyok. Jó eredmény elérése készülök, arra fogok törekedni, hogy a teljesítményem maximumát nyújtsam – közölte Máté.

A Korda Racing csapatvezetője úgy véli, fiatal versenyzője megerősödve került ki az elmúlt időszak kudarcaiból, és egy kis szerencsével újfent ott lehet a végelszámolásnál.

„Máté immár a saját bőrén tapasztalhatta, hogy ez a sportág a kemény férfiak sportja. Mentálisan és fizikálisan is felkészülten tért vissza a nyári szünetről. Ráadásul feldobta őt, hogy végre Nyirádon is győzni tudott, valamint fölényesen vezeti a hazai bajnokságot. Az előnyére válhat, hogy most olyan pálya következik, amit szinte senki sem ismer” – jelentette ki Spitzmüller Csaba.

A Korda Racing együttműködő partnerei: Fenstherm Kontakt Kft., Corax-Bioner Zrt., Hertz – Mercur Rent a Car Kft., Novo-Fire Kft, Sun&Fun Holidays Kft., Hetech-Trend Kft., Generalkommandó.

  1. augusztus 04.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ