Egy…kettő…három…, MESTERHÁRMAS! – EKSRX

Egy…kettő…három…, MESTERHÁRMAS! – EKSRX

MEGOSZTÁS
Mattias Ekström (S),Toomas Heikkinen (FIN)

A szezon harmadik futamán, a Hockenheimringen sem lehetett legyőzni Mattiast. Nehéz időjárási feltételek között nyert honfitársai Johan Kristoffersson és Timmy Hansen előtt. A pilóták bajnokságában Mattias növelte az előnyét. A csapat világbajnoki pontversenyben a nyomás alatt tartja a csapat a PSRX Volkswagen Sweden csapatát és jelenleg a második helyen állnak.

Hihetetlen érzés nyerni a Hockenheimringen ennyi DTM és rallycross rajongó előtt – mondta egy hatalmas mosollyal az arcán Mattias. Sokáig egyáltalán nem tünt úgy, hogy újabb sikert tudna ünnepelni a csapatnak. Bár Mattias, Reinis és Topi is bejutottak az elődöntőbe a 12 legjobb vezető közé, a negyedik a tizenegyedik és a tizenkettedik pozíciókban, ami egyáltalán nem volt egy jó kiindulási alap.

2017 FIA World Rallycross Championship // Round 03, Hockenheim // Credit: EKS/Bodo Kraeling

Pénteken és szombaton több problémánk is volt a versenytempónkkalmondta Mattias. Kettős elkötelezettségemnek köszönhetően sajnos – DTM, WRX – nem tudtam sok időt tölteni a csapattal, hogy megfelelő segítséget kapjak. De, a srácokban égett az “éjféli olaj” csütörtöktől és fantasztikus munkát végeztek. 

A tizenkét forrdulós bajnoki szezon harmadik versenye után Mattias 85 ponttal vezet 16 pontos előnnyel Kristoffersson előtt. A FIA WRX következő fordulóját május 13-14. között rendezik Belgiumban – Mettet, Circuit Jules Tacheny. Mattias számára kellemes élmény a tavalyi futam, ugyanis a vallon pályán tavaly sikerült nyernie a komoly technikia kihívást jelentő pályán.

1 Mattias Ekström (S) 85 pont
2 Johan Kristoffersson (S) 69 pont
3 Petter Solberg (N) 62 pont
4 Sébastien Loeb (F) 48 pont
5 Timmy Hansen ( S) 47 pont
:
7 Reinis Nitišs (LV) 33 pont
10. Toomas Heikkinen (FIN) 29 pont

2017 FIA Világ RX csapatok állása (3. után 12 kör)

1 PSRX Volkswagen Svédország 131 pont
2 EKS 114 pont
3 Team Peugeot Hansen 95 pont

Forrás: www.eksrx.com

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ