Egy ablaktörlő tette tönkre Benyó Máté höljesi hétvégéjét

Egy ablaktörlő tette tönkre Benyó Máté höljesi hétvégéjét

MEGOSZTÁS

Ezúttal Svédországban folytatódott a 2023-as Rallycross Európa-bajnokság, ahol a negyedik fordulót rendezték meg. Benyó Máté, a Korda Racing versenyzője számára sokáig úgy tűnt, hogy a sportág legtradicionálisabb versenypályáján visszatalál a sikerek útjára, ám Höljesben is jött a fekete leves: egy ablaktörlő képében.

Folytatódott az idei rallycross Európa-bajnokság, melyen 2023-ban az RX1-es kategóriában egész szezont teljesít a Magyar Rallycross Országos Bajnokság mellett Benyó Máté. A Korda Racing versenyzője újoncként eddig nem vallott szégyent, hiszen a nyirádi idénynyitóján az 5. helyen végzett, a portugál Montalegre Circuit-on a 7. helyen zárt, míg Norvégiában, a legendás Hell ringen önhibáján kívül nem jutott a fináléba, mert kilökték az elődöntőben a 2. helyről.

Most a svédországi Höljesbe is elkísérte a balszerencse, ugyanis egészen a 4. előfutamig tökéletesen alakult minden, ám akkor jött a fekete leves. Eleredt az eső, és az ablaktörlő egyszerűen bemondta az unalmast. Máté ugyan „vakon” végigcsinálta a futamot, de nem tudott az elődöntőbe jutni. Végül a 14. helyen végzett, míg összetettben a 8. pozícióban várhatja a folytatást.

„Rengeteg tapasztalatot és élményt szereztünk a svédországi forduló alkalmával is. A pálya, a szurkolók és az egész atmoszféra fantasztikus volt. A szombati napon száraz körülmények között kezdhettem meg az ismerkedést a pályával. Azt gondolom, hogy hamar fel tudtuk venni a ritmust és a második illetve harmadik kvalifikációs futamban már TOP10-es eredményt tudtam elérni a 24 fős mezőnyben. A célunk az elődöntőbe jutás volt, erre reális esély is kínálkozott, hiszen a három előfutam után stabil pontelőnnyel a 11. helyen álltunk összesítésben. Vasárnapra leszakadt az ég és az egész pályán állt a sár és a víz. Ezzel önmagában semmi gond nem lett volna, de a negyedik előfutamon a rajtrácson állva észleltem, hogy nem indul el az ablaktörlő. Innentől kezdve tudtam, hogy nagyon nehéz helyzetben leszek, ami be is igazolódott. A rajt az ötös kockából egész jól sikerült, de nem tudtam elsőnek elfordulni. Az első kanyart követően egyből nagy mennyiségű sarat és vizet kaptam a szélvédőre és gyakorlatilag semmit sem láttam az előttem lévő nyomvonalból. A látási viszonyok sajnos körről-körre rosszabbak lettek. Ugyan teljesítettem nagy nehezen az 5 kört, de ez a hátrány hatalmas időveszteséggel. Ez a rossz kvalifikációs futam sajnálatos módon megpecsételte a sorsunkat, a 11. helyről visszacsúsztam a 14.-re ami azt jelentette, hogy nem jutottunk be az elődöntőbe. Nagyon bosszantó, hogy ismét egy ilyen balszerencsés szituáció fosztott meg minket attól, hogy jobb eredményt érjünk el egy ilyen erős mezőnyben” – közölte Máté.

A Korda Racing csapatvezetője úgy véli, fiatal versenyzője valami rontást hord magán, amit jó lenne ledobnia magáról. Mint bevallotta, nem ma kezdte a szakmát, de olyan balszerencsét, mint ami Höljesben történt velük, még nem élt át.

„Máté megint a saját bőrén tapasztalhatta, hogy akit megtalál a balszerencse, azt sajnos nem engedi el könnyen. Minden jól alakult, aztán egy ablaktörlő mindent elrontott. Nem tudunk mást tenni, mint elfogadjuk a történteket, kiemeljük a pozitívumokat és már a következő versenyre koncentrálunk” – jelentette ki Spitzmüller Csaba.

A Korda Racing együttműködő partnerei: Fenstherm Kontakt Kft., Hertz – Mercur Rent a Car Kft., Novo-Fire Kft, Sun&Fun Holidays Kft., Hetech-Trend Kft., Generalkommandó.
2023. július 05.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ