Egész évben erre vártunk – SRTH

Egész évben erre vártunk – SRTH

MEGOSZTÁS

Egész évben erre vártunkA Rally Hungaryval folytatja az ERC szezont Herczig Norbert és Ferencz Ramón. Október 22-24 között újra hazai közönség előtt versenyez a SKODA Rally Team Hungaria párosa, és abban bíznak, hogy a bajnoki dobogóért folyó csatában a magyar szurkolók is segítenek nekik.
Ahogy az elmúlt két évben, most is piros betűkkel került a csapat naptárába ez a hétvége, az már csak ráadás, hogy ezúttal nemzeti ünnepünkre is került egy versenynap. Herczig Norbert és Ferencz Ramón minden eddiginél felkészültebben érkezik Nyíregyházára.

„Az idei évben sokszor elmondtuk, hogy a sikereink egyik kulcsa a nagyon intenzív tesztprogram. Most is egy komoly teszttel a hátunk mögött érkezünk a versenyre. Kedden rengeteget dolgoztunk a megszokott tesztpályánkon Fekeden. Érdekes, hogy most a szokottnál is tovább tartott, amíg megtaláltuk a megfelelő beállításokat, de a nap végére meglettek. Emiatt a tervezettnél többet ültünk az autóban, de ezzel is szaporodott a megtett kilométereink száma. Addig nem szálltunk ki az autóból, amíg nem volt meg az az érzés, amit kerestünk. Ramón is és én is kisimult arccal, elégedetten fejeztük be a napot, mert az utolsó körökben már megvolt az a ritmus, az a jó érzés, ami kell ahhoz, hogy biztonságosan tudjunk gyorsan menni, és sikeresek legyünk a versenyen.” – összegezte a tesztnapot Herczig Norbert.

A Rally Hungary a bajnokság hetedik hétvégéje, de csak harmadik aszfaltos versenye lesz. Az első két aszfaltos futam remekül sikerült, Rómában harmadik, Csehországban pedig negyedik lett a páros, az időeredmények pedig mindkét versenyen nagyon jól alakultak. Ezeken a versenyeken esős és száraz körülmények között is autóztak Norbiék, így a hazai hétvégén az időjárás sem lehet akadály.

„A teszten dolgoztunk a száraz és az esős beállításokon is. Azt gondolom, hogy kellőképpen felkészültünk, hiszen azt látni kell, hogy az idei tesztekkel és a két aszfaltos versennyel annyi kilométert mentünk, amit a hazai mezőny öt versenyhétvégén teljesít” – mondta Herczig Norbert.

A Rally Hungary a kora délután kvalifikáció után péntek este a Rabócsiringen kezdődik a megszokott látványos show jellegű speciálszakasszal, majd szombaton hat, vasárnap pedig hét gyorsaságit kell teljesíteni. A gyorsaságik hossza 182 kilométer, a verseny össztávja pedig 966 kilométer lesz.

„A pályák nagy része ugyanaz lesz, mint tavaly, viszonylag kevés a változás. Ez azért jó, mert az itinerünk megvan már, de azért át kell dolgoznunk őket, mert a SKODÁval gyorsabbak vagyunk, és az eddig gyűjtött tapasztalatunk miatt is nagyobb lesz a tempónk. Természetesen nekünk ezek az év legszebb gyorsaságijai, de azt gondolom, hogy a mezőny is szívesen jön ide, mert a magyar pályák nem csak jó rallypályák, hanem a környezet is csodaszép” – foglalta össze Norbi.

Magyar versenyzőként a magyar futam a szurkolók miatt lesz igazán különleges. Az augusztusi ZEG Rally Show után ebben az évben másodszor versenyez hazai közönség előtt Herczig Norbert és Ferencz Ramón, ez a plusz motiváció pedig túlzás nélkül mondható, hogy akár tizedmásodperceket is jelenthet egy-egy gyorsaságin, ami ebben a nagyon szoros ERC mezőnyben akár döntő is lehet.

„Nagyon várjuk már, hogy újra átéljük azt a fantasztikus hangulatot, amit az elmúlt két évben megtapasztaltunk. Még most is libabőrös leszek, ha eszembe jut a tavalyi vagy a tavalyelőtti verseny. Tudom, hogy rengetegen jönnek a versenyre, ami elmondhatatlanul sokat jelent nekünk. Természetesen nagy szeretettel várjuk a nézőket a szervizparkban is. Az eredmények tekintetében általában nem szoktam jóslásokba bocsátkozni. A bajnokságban az ötödik helyen állunk, támadni fogunk, hiszen akár a második hely is elérhető. Mi vagyunk az üldözők, előttünk a nyulak, de tulajdonképpen ezen a hétvégén mindegy is a bajnoki pozíció, hiszen a Rally Hungary az a verseny, ahol nem lehet kérdés, hogy mindent megteszünk a sikerért” – fejezte be Herczig Norbert.

A III. Rally Hungary programja:

10.22. péntek:

Kvalifikáció – Napkor 14:45
Rajtpozíciók kiválasztása – Nyíregyháza 16:45
Rajtceremónia – Nyíregyháza 18:00
SS1 Rabócsiring 2.4 km 19:03

10.23. szombat:

SS2 Újhuta 1 16.70 km 09:08
SS3 Füzér – Abaújvár elágazás 1 23.50 km 09:46
SS4 Mád- Disznókő 1 10.19 km 11:09
Szerviz – Nyíregyháza 12:24
SS5 Újhuta 2 16.70 km 14:17
SS6 Füzér – Abaújvár elágazás 2 23.50 km 14:55
SS7 Mád- Disznókő 2 10.19 km 16:18

10.24. vasárnap:

SS8 Erdőbénye 1 13.50 km 08:28
SS9 Fóny 1 10.85 km 09:26
SS10 Nyíregyháza SSS 1 5.78 km 11:14
Szerviz – Nyíregyháza 11:47
SS11 Erdőbénye 2 13.50 km 13:30
SS12 Fóny 2 10.85 km 14:28
SS13 Erdőbénye 3 13.50 km 16:21
SS14 Fóny 3 10.85 km 17:19
Céldobogó – Nyíregyháza 19:20

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ