Édeskevés a táv, de jobb, mint a semmi

Édeskevés a táv, de jobb, mint a semmi

MEGOSZTÁS

Utoljára a Baranya Kupán versenyzett Hibján Joci és Szurovcsák István, akik nagyon várták a Budapest Ralit. Nem túl lelkesek a kialakult helyzet miatt, de azért örülnek, hogy legalább Parasznyán el tudnak rajtolni.

Kizárásos alapon maradt Parasznya-Lyukóbánya?

– Igen, ez az aktuális felállás a raliban. Sokat nem tudok mondani, versenyek hiányában megyünk MARB-os futamon hétvégén, Parasznyán. Igazából szeretnénk már kocsiban ülni, de az ok az, hogy semmilyen lehetőségünk nem maradt azok után, hogy elmaradt a Budapest Rali. Másokhoz hasonlóan mi is hittünk abban, hogy megrendezik, de amikor az utolsó pillanatban mégis kiderült, hogy nem lesz verseny, nagyon elkeseredtünk. Elszomorító a jelenlegi helyzet, de mi ennek ellenére is ralizni szeretnénk, ezért döntöttünk a hétvégi futam mellett.

De egy MARB-os versenytáv mégsem fog helyettesíteni egy Rali2-es távot?

– Ez a futam, legyünk őszinték, tényleg csak arra jó, hogy induljunk valahol. De, akik Rali2-ben, vagy akár ORB-ben indulnak mindig, azoknak ez édeskevés. Jelenleg ott tartunk, hogy mennénk mi már bárhová. Jobbhíján most kénytelenek leszünk kiélni itt a Budapest Rali hiányát.

A kocsival nincs túl sok gondotok, csak trélerre álltok és indultok?

– Persze, hiszen útra készen voltunk az elmaradt versenyre. Mindennel megvagyunk, jöhet az autókázás.

Mi az ütemterv?

– Lemegyünk szombaton, megcsináljuk az átvételeket, vasárnap versenyzünk. Így kimondva rövidnek tűnik, bár a táv az is számunkra, mégis ugyanannyi időnket veszi igénybe, mint egy Rali2-es versenyhétvége. Szeretnénk kicsit megmozgatni magunkat és a kocsit. A továbbiakban pedig reménykedünk, hogy pótolják az elmaradt versenyt, mert ez így nem túl jó a versenyzőknek.

Gondolom semmi extra célotok nem lesz?

– Természetesen versenyezni megyünk, de ez nem az a táv, ahol igazán be tudunk majd melegedni. Csatázni azért biztos lehet majd, mert ügyes párosok is hozzánk hasonlóan erre a rendezvényre szorultak. A legfontosabbnak mégsem azt fogjuk tartani, inkább jól akarjuk magunkat érezni. Úgy néz ki sajnos, hogy ettől az évtől már nem várhatunk semmit.

 

Reklámpartnerünk:

Cornexim Kft., Tre-Car Plus Kft.; Extrém Sport Team Kft.; Hunova Trans Fuvarozási és Kereskedelmi Kft.; Fehértó-Trans-Snack Kft.; Szimita Trade Kft.; Gerda-Trans Kft.; Kelet Power Kft.; BRT Média Kft.; ABT Roll Kft.;

Szöveg: Tiba Anita

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ