Dupla dobogóval zárt az M-Sport a Svéd Rallyn

Dupla dobogóval zárt az M-Sport a Svéd Rallyn

MEGOSZTÁS

Dupla dobogóval zárt az M-Sport a Svéd Rallyn

Az EcoBoost – motoros Ford Fiesta WRC második egymást követő dupla dobogós eredménnyel zárt és megerősítette vezetését a gyártók bajnokságában, így riválisaival szemben 20 pontos előnnyel vezeti azt.

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2017 -WRC Sweden (SWE) – WRC 09/02/2017 to 12/02/2017 – PHOTO : @World

Miután négy szakaszt nyert és lenyűgöző teljesítményt nyújtott a hétvége során az Ott Tänak-Martin Järveoja kettős a zárónapnak 3.8 másodperces hátrányban vágott neki.

Véső soron azonban vasárnap a korábban önbizalmat növelő ritmus nem jött, megelégedett a második helyet és nem kergette tovább az első futamgyőzelmének lehetőségét.

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2017 -WRC Sweden (SWE) – WRC 09/02/2017 to 12/02/2017 – PHOTO : @World

Az M-Sport másik autója a Sebastien Ogier – Julien Ingrassia kettőssel a harmadik helyet szerezte meg, miután a négyszeres világbajnok rajtpozíciója megakadályozta a jobb eredmény elérését.

A francia világbajnok a lehetőségeit kihasználva a lehető legjobbját nyújtva értékes bajnoki pontokat szerzett.

Összességében az M-Sport által felkészített Ford Fiesta WRC-k olyan poteciállal rendelkeznek, amellyel számolni kell, emellett remek teljesítményt nyújtottak a FIA  World Rally Championship második fordulójában.

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2017 -WRC Sweden (SWE) – WRC 09/02/2017 to 12/02/2017 – PHOTO : @World

Malcolm Wilson – csapatfőnök:

Két futam, két dupla dobogó, ez egy hihetetlen eredmény a csapat számára és azt bizonyítja, hogy mekkora lehetőség van a Ford Fiesta WRC-ben. Sikerült megerősítenünk az előnyünket a gyártói pontversenyben, ami önmagában egy fantasztikus szezonkezdet.

Futamról, futamra nő a csapatban a lendület. Látva, hogy megvan a lehetőség a dobogóért folytatott harcra ez a legnagyobb erő az önbizalom növelésének.

A futam teljes hétvégéje alatt nem csak Ott és Sebastien  versenyzett sikeresen. A WRC2 kategóriában Teemu Suninen a második helyen zárt Ford Fiesta R5-vel, míg y két kerék meghajtásúak kategóriájában Daniel Röjsel lenyűgöző teljesítményt nyújtva több, mint kilencperces előnnyel nyert Ford Fiesta R2-vel.

Mondanom sem kell mennyire elégedettek vagyunk a hétvége során elért eredménnyel és már nagyon várjuk a három hét múlva következő Mexikó Rallyt.

 

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2017 -WRC Sweden (SWE) – WRC 09/02/2017 to 12/02/2017 – PHOTO : @World

Ott Tanak – #2 Ford Fiesta WRC – 2 . hely

Azt hiszem, hogy ez egy nagyon jó hétvége volt. A nyitó napon számos új élménnyel szembesültem, de amikor egyenlőek voltak a feltételek, többször is remek volt a sebességünk. Elégedett vagyok a hétvége  teljesítményével, ami csomó önbizalmat adott nekünk.

Ma [vasárnap – a szerk.] azonnal átláttuk, hogy Jari-Mattit nehéz lenne legyőzni. Az első gyorson éreztük a mai napon nem jön a ritmus, mint tegnap. Ez egy kicsit kiábrándító volt abban az időben, tudván, hogy nincs más választásunk. Így rendeztük a sorainkat és elfogadtuk a második helyet ezen a nagyon boldog hétvégén.

Ez egy nagyszerű szezon kezdet a számunkra és van egy remekül vezethető autónk. Épül egy jó csomag és annak ellenére, hogy van még mit tenni a színfalak mögött, készen állunk egy nagy rohamra a jövő hónapban Mexikóban.

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2017 -WRC Sweden (SWE) – WRC 09/02/2017 to 12/02/2017 – PHOTO : @World

Sebastien Ogier – #1 Ford Fiesta – 3 . hely

Ez egy kemény hétvége volt, ezért nagyszerű érzés a futam végén a dobogón állni. Ez egy nagyon nehéz hétvége volt., de pozitívan kell visszatekintenünk, hiszen sikerült pontokkal távoznunk.

Nem volt esélyünk a győzelemért csatázni, ugyani a ma [vasárnap – szerk.] reggeli első gyorson elkövettem egy buta hibát. Az első kanyarban – a rajttól 50 méterre – egy hó fal megforgatott, miután tőre vettem azt. Ezután már tudtam, hogy esélytelen vagyok a harcra, de ha az egész hétvégét nézzük, akkor azt hiszem, elégedetnek kell lennünk.

Tudtuk, hogy a szezonnak úgy vágunk neki, hogy mindenki másnál kevesebbet teszteltünk, készültünk. Még szükségünk van némi időre, hogy tökéletes érzéssel vezessük az autót, de az eddig elért eredmények nagyon biztatóak.

Természetesen még nagyon sok munkára van szükség, de azt hiszem, minden a legjobb ütemben halad. A szezonkezdet nagyon pozitív volt, lássuk mi fog történni Mexikóban.

 

A WRC Svéd Rally végeredménye:

 1. Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) 2: 36: 03.6
  2. Ott Tanak / Martin Järveoja (Ford Fiesta WRC) 29,2
  3. Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) 59,5
  4. Dani Sordo / Marc Marti (Hyundai 120 Coupe WRC) 2: 11,5
  5. Craig Breen / Scott Martin (Citroen C3 WRC) 2: 51,2
  6. Elfyn Evans / Daniel Barritt (Ford Fiesta WRC) 5: 26.6
  7. Hayden Paddon / John Kennard (Hyundai i20 Coupe WRC) 5: 31.2
  8. Stephane Lefebvre / Gabin Moreau (Citroen DS3 WRC) 7: 14.7
  9. Pontus Tidemand / Jonas Andersson (Skoda Fabia R5) 9: 11.1
  10. Teemu Suninen / Mikko Markkula (Ford Fiesta R5) 10: 02,9

A WRC pilótai pontversenyének állása:

1. Jari-Matti Latvala – 48
2. Sébastien Ogier – 44
3. Ott Tanak – 33
4. Dani Sordo – 25
5. Craig Breen – 20
6. Elfyn Evans – 18
7. Stéphane Lefebvre – 10
8. Thierry Neuville – 8
9. Hayden Paddon – 7
10. Andreas Mikkelsen – 6

A WRC gyártói pontversenyének állása: 

1. M-Sport World Rally Team – 73
2. Toyota Gazoo Racing WRC – 53
3. Hyundai Motorsport – 40
4. Citroen Total Abu Dhabi World Rally Team – 26

M-Sport Media

matezsoltee

 

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ