DTM Hockenheim : Glock nyerte a “valaha volt legjobb versenyt”

DTM Hockenheim : Glock nyerte a “valaha volt legjobb versenyt”

MEGOSZTÁS
Motorsports: DTM race Hockenheimring, Saison 2018 – 1. Event Hockenheimring, GER, Timo Glock, ( D, BMW Team RMG )

A DTM 2018-as szezonjának második versenyére sokáig fognak emlékezni a szurkolók. A vasárnapi hockenheimringi második futamának győztese Timo Glock  (BMW) és a végül harmadik helyen célba érő Gary Paffett (Mercedes – AMG ) kanyarról, kanyarra előzve egymást. Látványos és izgalmas csata bontakozott ki a rajttól a két pilóta között a célig, miközben az autóik ajtai nem egyszer összeértek.

A célba érkezést követően egymást ölelte át a két kimerült, de boldog pilóta. Glock pályafutása ötödik győzelmét szerezte meg, miközben Paffettet Mike Rockenfeller (Audi) előzte meg  az utolsó körben.

Motorsports: DTM race Hockenheimring, Saison 2018 – 1. Event Hockenheimring, GER, Timo Glock, ( D, BMW Team RMG ), Gary Paffett ( GBR, Mercedes HWA AG )

Timo Glock: Ez volt életem legkirályabb futama. Tiszta verseny volt és mindent ki kellett hoznom az autóból, egyetlen pillanatom sem volt arra, hogy pihenjek, de ilyen a DTM . Ez volt mindenidők legjobb versenye. A pályafutásom alatt még sok ilyen futamot szeretnék.

Mike Rockenfeller: Ez egy őrült verseny volt és egy hihetetlen csata a határon. Az utolsó körig csatáztam és minden rendben volt. Hihetetlenül boldog vagyok!

Gary Paffett: Ez egy hihetetlen verseny volt. Egyetlen pillanatra sem adtam fel. Bár harmadik lettem, de mindent megtettem és megérte!

A negyedik helyet Joel Eriksson ért célba, aki első versenyhétvégéjén a negyedik helyet szerezte meg. Eriksson honfitársa Mattias Ekström 197 DTM futam után búcsúzott a mezőnytől. Ekström egy rövid ideig vezette a futamot, miután utolsóként cserélte le Audi RS5 DTM autójának abroncsait.

Motorsports: DTM race Hockenheimring, Saison 2018 – 1. Event Hockenheimring, GER, Timo Glock, ( D, BMW Team RMG ), Gary Paffett ( GBR, Mercedes HWA AG )

A szezon 20 versenyéből kettőn van túl a mezőny. Timo Glock vezet 44 ponttal a 43 pontos Gary Paffett előtt. A két éllovas mögött Mike Rockenfeller, Lucas Auer és Pascal Wehrlein állnak 18-18 ponttal.

A DTM következő futama két hét múlva, május 18 – 20. között a Lausitzringen kerül megrendezésre.

 

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ