Drift Games … ahol minden a driftről szólt…

Drift Games … ahol minden a driftről szólt…

MEGOSZTÁS

Drift Games … ahol minden a driftről szólt…

Béres Szabolcs és csapata egész télen tervezett, egyeztetett és tárgyalt annak érdekében, hogy minél nívósabb és elismertebb drift versenyeket rendezhessenek. Több versennyel, többek között a Trackwooddal már letették névjegyüket és ismertté tették kis hazánkat a driftért rajongó európai pilóták körében, azonban ezzel nem elégedtek meg.

Ez a tűz hajtotta őket akkor is, amikor megálmodták a Drift Gamest, ami méltó nyitánya volt az idei szezonnak.  Óriási kihívás volt a magyar pilóták számára is ez a futam, hiszen össze kellett mérniük tudásukat több európai nemzet (román, ukrán, szerb, szlovák…) versenyzőivel, ugyanis a futam keretein belül kerül megrendezésre a FIA CEZ Drift Bajnokság hivatalos fordulója és a Román Pro és Pro2 Drift Bajnokság 1. fordulója is a Magyar bajnokság mellett.

A precíz, minden apró részletre kiterjedő szervezés, a felújított, gyönyörű Rabócsiring kettőse meghozta gyümölcsét, hiszen összesen hetvenhét nevezés érkezett a versenyre. Miután az elmúlt években megszűnt az EEDC és a DriftAllstars/DriftGp sorozat is, Kelet-Közép-Európában a drifting.hu csapata lett a drift versenyt rendezők között a legelismertebb és legkeresettebb éllovas.

A nézőket nem csak az egymástól pár centire elhaladó, több száz lóerős autók kápráztatták el, hanem a gyönyörű és nagyon szexi lányok is, akik mindent megtettek annak érdekében, hogy még izgalmasabbá és felejthetetlenebbé tegyék ezt a szezonnyitó versenyt.

A PRO-AM kategória futamai már megalapozták a hangulatot, hiszen két magyar pilóta is ott volt a legjobb négy között. Nagyon kemény harcot vívtak a fiúk, de sajnos most „csak” a harmadik és negyedik helyet sikerült megszerezniük. Porkoláb Péter végre összeszokott az autójával és az ifjú titánt, Piskolty Kevint nagyon hamar a PRO kategóriába várják a pontozó bírák. A PRO-AM kategória rangsora az alábbiak szerint alakult:

  1. Ivanov Ivan
  2. Viliyan Valentinov
  3. Porkoláb Péter
  4. Piskolty Kevin

A téli fejlesztések és teljesítménynövelések még hagytak sok-sok munkát és fejtörést a szerelőknek, a technika ördöge is belepiszkított Ámon Olivér és több magyar pilóta levesébe is és persze a máriapócsi „rettegett” fal is szedte bőszen áldozatait, így sok magyar versenyző idő előtt feladni kényszerült a versenyt.

Szili Krisztián, Magyar Tamás, Zamecz Norbert és Vígh Csaba azonban hihetetlen precizitással és kellő, egészséges agresszivitással versenyezve meneteltek egyre előrébb a Top32-es csaták folyamán. Magyar Tamás és Szili Krisztián sajnos műszaki gondok miatt a Top8-as csatákig jutott el, míg másik két pilótánk egészen a Top4-ig.

A több ezer néző egy emberként szorított a fiúknak nem hiába, hiszen mindketten felállhattak a dobogóra a verseny végén:

  1. Jumuga Iulian
  2. Vígh Csaba
  3. Zamecz Norbert
  4. Ene Sorin

A sok-sok nemzetközi pilótát vonzó versenyek sora ezzel természetesen nem ért véget, sőt… a hazai drift ismét egy hatalmasat lép előre mégpedig azzal, hogy a Drift Masters Béres Szabolcsot és így a Drifting.hu-t választotta partnerének, melynek eredményeképp a Drift Masters European Championship második futamának a máriapócsi RabócsiRing ad majd otthont. A Drift Games után és az augusztus 24-25-i Trackwoodot megelőzően ismét egy fantasztikus versenynek lehet majd mindenki szemtanúja a 2018. június 22-én és 23-án Máriapócson, a RabócsiRingen – mert a név kötelez.

Foto credit: www.carsandgirls.hu

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ