Dráma Monacoban!

Dráma Monacoban!

MEGOSZTÁS

A bevett szokásoktól eltérően, pénteken rendezték az F2 főfutamát. Persze Monacoban semmi sem szokványos, erről alighanem a helyi illetőségű sztárpalánta, Charles Leclerc sokat tudna mesélni…

Már a rajtrácsra történő felállás sem ment zökkenőmentesen, Sean Gelael és Antonio Fuoco leragadtak az indulást megelőzően. A második formációs kör után már rendben elrajtolt a mezőny, és Charles Leclerc megtartotta vezető pozícióját Alexander Albon előtt. Alig néhány kör elteltével hosszú biztonsági autós fázis következett, az alagút bejáratánál Nicolas Latifi hajtáslánca füstölt el. A mentés idejét sokan a kötelező bokszkiállás teljesítésére használták fel, de nem nyertek vele extra időt. A verseny féltávjánál újból berendelték a safety cart, a Campos Racinghez teljes évre leszerződött, Roberto Merhit váltó román Visoiu és Louis Deletraz akadt össze.

Ezalatt cseréltek kereket az élmenők, és itt történt a verseny kimenetelét eldöntő fordulat is: a sokáig élen álló Leclerc bal első kerekét rosszul rögzítették, mely után a következő körökben a felfüggesztés is sérülhetett – a monacoinak fel kellett adni hazai futamát. A győzelem így Oliver Rowland ölébe hullott, a brit pilóta első győzelmét aratta a Dams Racing színeiben!

Leclerc műszaki hibája okán a mai sprintversenyen a mezőny végéről rajtolhat majd, míg Rowland a győzelmével, és riválisa kiesésével három pontra csökkentette tetemes hátrányát!

Folyatás 16:10-kor a sprintversennyel!

Képek: Zak Mauger/FIA Formula 2

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ