Dráma az F2-es időmérőn!!

Dráma az F2-es időmérőn!!

MEGOSZTÁS

Az elvárásoknak megfelelően szoros csata bontakozott ki az F2 hungaroringi fordulójának időmérő edzésén. És ahogy az titkon talán sejthető volt, a “papírforma” is érvényesülni látszik. De ne felejtsük, hogy még hátravan két futam, a Hungaroring pedig pontosan az a hely, ami képes megtréfálni még a legjobbakat is!

Ma délután fél óra állt rendelkezésére az F2-es mezőnynek, hogy eldöntse a főfutam rajtsorrendjét. A pilóták igyekeztek minden egyes percet kihasználni, azonban akadt egy kivétel. Charles Leclerc és a Prema csapata kivártak, és amíg a mezőny javában körözött, addig ők csak figyelték a történéseket.

A kvalifikáció elején a Dams-os Oliver Rowland gyorsan megfutotta az etalon kört, mely után a többiek igyekeztek kapaszkodni. Az etap harmadánál Sean Gelael egy kanyart túlerőltetve megforgott, majd lefulladt, aminek következményeként mért idő nélkül zárta az edzést.

Az indonéz bakija után egy rövid sárga zászlós fázis következett, majd előkerült a piros is, néhány percre megszakították a menetet. Az újraindítás után az MP Motorsportos Jordan Kingtől Artem Markelov csente el az odáig biztosnak tűnő harmadik helyét. Ekkor már Leclerc is pályára gurult, ám a kis közjáték cseppet sem zavarta abban, hogy néhány gumimelegítő karika végeztével lecsapjon – ekkor még nem sejtette, hogy a vesztébe rohan.

Első éles körével át is vette a vezetést, míg a második helyre lecsúszó Rowland pedig iszonyatos energiákat mozgósítva próbálta visszalopni azt. A hátralévő percekben az élboly összetétele már nem változott, de a a hátsóbb tartományokban továbbra is folyt az öldöklő küzdelem. Különösen a Damsos Nicolas Latifi volt elemében, aki sérelmezte, hogy a mindent eldöntő gyors körén feltartották. Mint az utólag kiderült, a kanadai jogosan kiáltott elégtételért, így a versenybírák a Latifit feltartó Sette Camarrát három helyes rajtbüntetéssel sújtották.

Ám a nap igazi csattanóját Charles Leclerc diszkvalifikálása jelentette. A hetedik időmérős sikerét jegyző tehetséget megfosztották első helyétől, és a rajtrács végére sorolták. A monacói autóján a kvalifikáció utáni technikai vizsgálatok során felfedeztek egy eltérést, ami nem felel meg a hatályos szabályoknak. Így végül Rowland – Markelov – King hármas vezeti majd fel a mezőnyt a holnap délutáni főfutamon!

Folytatás szombaton, 15:40-kor!

Képek: FIA Formula 2 / Zak Mauger

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ