Dovizioso: „Tanulni akarok Jorgétól”

Dovizioso: „Tanulni akarok Jorgétól”

MEGOSZTÁS

Lorenzo 10 millió eurót keres idén a Ducatinál, csapatársa ennek töredékét

Dovizioso: „Tanulni akarok Jorgétól”

A Ducati idén két világbajnokkal indul az idei Moto GP futamain, és nem titkolt céljuk, hogy a friss igazolásuk, a spanyol Jorge Lorenzo révén ismét ők legyenek a legjobbak. Andrea Dovizioso már évek óta a Ducati gyári alakulatának versenyzője, tavaly futamot is nyert Malajziában, és eddig számos idényben vívott új csapattársával késhegyre menő csatákat, váltakozó sikerrel. Egy biztos, nem ijed meg a spanyol sztártól, de nem titkolja, tanulni akar tőle.

B.M. L. (forrás: Ducati)

Annak idején, még a 250-es kategóriában több éven keresztül két pilóta küzdött folyamatosan a világbajnoki címért. Majd a Moto GP-ben is sokszor csatáztak egymással, ám most úgy hozta a sors, hogy Jorge Lorenzo és Andrea Dovizioso idéntől csapattársként indul harcba 2017-ben. A szakemberek nagy része az ötszörös világbajnok spanyolt favorizálja csapaton belül, míg a 125-ös kategóriában csúcsra érő olasznak nem adnak semmi esélyt. Ezt támasztja alá, hogy kettejük fizetése között zongorázni lehet a különbséget: Lorenzo évi 10, míg csapattársa jóval kevesebbet, mint a felét. Ennek ellenére Dovizioso pozitívan várja az idei szezont.

„Abszolút nem félek a Jorgéval való rivalizálástól, de az tény, izgatott vagyok miatta. Komoly kihívás előtt állok, és ha le akarom győzni, abszolút nem lesz egyszerű megoldanom ezt. Érzem, hogy most vagyok pályafutásom legjobb formájában. Nem titok, ha kell, tanulok tőle, mert mindenképpen fejlődni szeretnék. Higgye el mindenki, versenyképesebb leszek, mint valaha. A fizetésünk? Ő sokszoros világbajnok, de nem hinném, hogy a pályán ekkora lenne köztünk a különbség, sőt… Számomra a pénz nem minden, én az eredményt sokkal fontosabbnak tartom. Ha bizonyítok a pályán, majd a fizetésemben is változás áll be” – jelentette ki a 30 éves olasz motoros.

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ