Dovizioso, Marquez, Rossi – Ez fergeteges volt! – MotoGP, Katar

Dovizioso, Marquez, Rossi – Ez fergeteges volt! – MotoGP, Katar

MEGOSZTÁS

Andrea Divzioso (Ducati) nyerte a MotoGP szezonnyitó katari futamát 0.027 másodperccel a regnáló világbajnok Marc Marquez előtt. A kilencszeres világbajnok Valentino Rossi a harmadik helyen zárt. Fantasztikus futamot láthattunk!

Johann Zarco – Monster Yamaha Tech 3 – rajtolt az első sorból a szezonnyitó MotoGP katari futamán. Az időmérőt a Tech3 yamahása pályacsúccsal nyerte! A francia versenyző a futam során több alkalommal  is sikeresen verte vissza ellenfelei támadást, azonban hat körrel a vége előtt egyszerre előzte meg őt Dovizioso, majd Marcquez is.  Zarco végül a nyolcadik helyen finiselt, miután az első gumijának jobb oldala elfogyott és érdemi csatára már nem volt képes.

Dovizioso sokáig a kilencedik helyen motorozott, majd a hatodik kör első kanyarjában Marquezzel a nyakán megelőzték az élen motorozó Zarcot. Az utolsó kör, utolsó kanyarjában Marquez még bepróbálkozott egy előzéssel, amit Dovizioso visszavert. A tavalyi világbajnoki címért folytatott csata ott folytatódott, ahol abba maradt. Dovizioso nyert, nála az előny Katar után.

A futam során a tíz fős élmezőny folyamatosan előzgette egymást. Igazán elemében volt Crutchlow, Petrucci, Pedrosa. Óriási felzárkózást mutatott Vinales – a futam tavalyi győztese -, aki a tizenötödik helyről tornázta fel magát a hatodik helyre.

Bukásukat követően sajnos kiestek az élmezőnyből tíz körrel a futam leintése előtt Alex Rins – Suzuki – (2. kanyar) és Jorge Lorenzo – Ducati – (5. kanyar).

Folytatás április 8-án Argentínában!

A futam (videó):

A futam végeredménye – www.motogp.com

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ