A dobogó legfelső fokán

A dobogó legfelső fokán

MEGOSZTÁS

hibjanbaranyautan

A Hibján József – Szurovcsák István kettős nem aprózza el mostanában a pontok és kupák begyűjtését. Legutóbb a második, most pedig a Baranya Kupán az A6 első helyért járó serleget hozták el.

 

Hozzájárult a teszt a szép eredményetekhez a Baranya Kupán?

– Biztosan. Egy tréning mindig nagyon hasznos tud lenni, amit kamatoztat értelemszerűen az ember menet közben. Sokkal jobban tekergettem ennek köszönhetően már az első gyorson a kormányt. Aztán arra is jó volt, hogy ne élesben jöjjön elő a komputer hibája, hanem még verseny előtt. Szerencsére a Bakó Rally Team fel van készülve mindenre, és kisegítettek egy komputerrel. Ha ez nincs, akkor mi konkrétan mehettünk volna haza. Ezúton is köszönjük, hogy segítettek, és megoldották a gondjainkat. Ilyenkor döbben rá az ember, hogy két versenyző és egy autó nagyon kevés, kell hozzá egy jó csapat is.

Minden flottul ment aztán élesben?

– A pályák nekünk tetszettek, és hibamentesen tudtunk autózni szinte végig. Abszolút nem volt technikai gondunk menet közben. Pisti is tökéletesen végezte a munkáját. Egyszóval összhangban volt minden. Volt egy-két fékút, amin lehetne javítani, és van az autóban is erő, lehet még vele gyorsulni valamennyit. Még mindig nincs 100%-osan kiautózva a kocsi, ezzel tisztában vagyunk. De fejlődünk szépen lassan.

Nagyon éles volt a harc a dobogóért?

– Igen. Most már szinte minden futamra úgy készülünk, hogy oda-vissza passzolgatjuk a másodperceket, és ezáltal a helyezéseket. De mindig mosolygunk Ákossal, hogy na, vajon, hogy fog sikerülni a következő szakasz. Baranyán mi voltunk egy kicsivel jobbak, és elsők lettünk A6-ban, de készülnünk kell a további versenyekre is, hogy meg tudjuk tartani a jelenlegi helyünket a kategóriában.

Legközelebb a Salgó Ralin találkozhatunk veletek?

– Igen, az a következő verseny, ahol rajthoz fogunk állni, és küzdünk tovább a pontokért, mert nem sok van már hátra az idei bajnokságból. Kicsit több idő lesz készülni rá, mint a mostanira, ami nem hátrány. Próbálunk addig is ráhangolódni, mert Salgón sok minden eldől.

 

Reklámpartnerünk:

Tre-Car Plus Kft.; Extrém Sport Team Kft.; Hunova Trans Fuvarozási és Kereskedelmi Kft.; Fehértó-Trans-Snack Kft.; Szimita Trade Kft.; Gerda-Trans Kft.; Kelet Power Kft.; BRT Média Kft.; ABT Roll Kft.;

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Zsarnai Krisztián

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ