Defekt miatt csúsztak le a dobogóról – Vincze Ferenc – Kuti Péter

Defekt miatt csúsztak le a dobogóról – Vincze Ferenc – Kuti Péter

MEGOSZTÁS

IMG_6987

Overdose Racing Team – Székesfehérvár Rallye 2016, 2016. július 29-31.

Vincze Ferenc – Kuti Péter, Mitsubishi Lancer Evo IX

 

Végig pontosan és gyorsan autózott, ennek köszönheti abszolút 4. helyét Vincze Ferenc és Kuti Péter. Igaz, a dobogóra is esélyesek voltak, de külső tényezők végül megakadályozták őket a kitűzött cél elérésében. Az Overdose Racing Team párosát a Székesfehérvár Rallye első körében a nem megfelelő autó-beállítások, az utolsó szakaszon pedig egy defekt lassította. Az eredménnyel azonban így is abszolút elégedettek, hiszen még inkább bebiztosították 3. helyüket az összetett pontversenyben.

IMG_6902

Vincze Ferenc: Nem úgy kezdődött a verseny, ahogy terveztük. Még az utolsó pillanatban is állíttattam a Mitsubishi beállításain – ez a gyűjtőben még tökéletesnek tűnt, ám ahogy kigurultunk a pályára, pont az ellenkezője valósult meg. A kocsi nem úgy viselkedett, ahogy kellett volna, sokszor féltem is benne, még az egyenesekben is, mert egyáltalán nem azt akarta, amit én.

A második körre tudtuk orvosolni ezt a problémát, és már az időeredményeinkkel is elégedettek lehettünk, hiszen ott autóztunk az élmezőnyben. A TOP5-be most is befértünk, amivel nagyon elégedettek vagyunk. Igaz, meglehetett volna a dobogó is, de egy rajtunk kívülálló ok, konkrétan egy, az utolsó szakaszon kapott defekt ezt meghiúsította. Valahol a gyors közepén kaphattuk ezt a defektet, majd hirtelen leengedett a kerék, és így a felnin kellett begurulnunk. Nem akartunk megállni azért, hogy kicseréljük ott az abroncsot, hiszen úgy elbuktuk volna az egész versenyt, így viszont „csak” egy pozíciót veszítettünk el.

Az autóval ezen kívül amúgy minden rendben volt, én követtem el pár apróbb hibát. Ezt is inkább annak tudom be, hogy nem tudtam eleget pihenni a futam előtt, fáradtan álltam a rajtba vasárnap.

Boldogok vagyunk ezzel a 4. hellyel is, hiszen bajnoki pontokkal most is jócskán gazdagodtunk. Összetettben így még mindig harmadikok vagyunk, de még közelebb kerültük Balogh Jánosékhoz a pontversenyben – igaz, hozzánk pedig Hadik Andrisék zárkóztak fel kicsit jobban, aminek kevésbé örülünk. A folytatásban viszont tovább küzdünk majd azért, hogy megcsípjük Herczig Norbiék mögött a második helyet.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ