Dani Sordo nyerte a Rali Serras de Fafe futamát

Dani Sordo nyerte a Rali Serras de Fafe futamát

MEGOSZTÁS

A Hyundai Motorsport WRC párosa Dani Sordo és Carlos Del Barrio nyerte, egy Hyundai i20 R5 volánja mögött a portugál rally bajnokság nyitófordulóját

A spanyol duó a futam 14 szakaszából 13-t nyert meg és teljesítményük végig dominált a futam alatt

A Sordo – del Barrio kettős a jövő hónapi Rally México jegyében indult a futamon, amely idén első futamuk lesz a dél-koreai márka színeiben.

Fafe, Portugália

2019.február 23. – Dani Sordo és Carlos del Barrio győzelmet arattak a Rali Serras de Fafe futamán első murvás kirándulásuk alkalmával egy Hyundai i20 R5 volánja mögött. A Hyundai Shell Mobis WRT spanyol párosa a futam programjában szereplő 14 gyorsból 13-at megnyert és 1 perc 14 másodperces előnnyel nyert Ricardo Teodósio portugál pilóta előtt.

A Rali Serras de Fafe a spanyol páros második versenye volt a Hyundai R5-sel, miután tavaly sikerült dobogóra állniuk aszfalton – ERC Barum Rally Zlin . A hétvégén szerzett tapasztalatok a felkészülést szolgálták a szezon első murvás WRC mexikói futamára.

Sordo volt a leggyorsabb péntek reggel a kvalifikációs futamon, majd a 12. rajtpozíciót választotta . A spanyol pilóta uralta az első négy szakaszt követően és 18.1 másodperces előnyre tett szert a nap végére. A szombaton folytatódó futam újabb kihívásokat jelentett, de az egyre szélesebb körű tapasztalatszerzés a R5-sel Sordót újabb szakaszgyőzelmekhez segítette, majd 124 versenykilométert követően győzelemmel zárta a ralit.

Sordo és a Hyundai Motorsport szorosan együttműködött a Hyundai Portugalia-val és Armando Araújó, valamint Bruno Magalhães pilótákkal, akik a hetedik és a hatodik helyen finiseltek és bizonyították a Hyundai i20 R5 teljesítményét és megbízhatóságát.

Dani Sordo: A Rali Serras de Fafe megnyerése a Hyundai i20 R5 erejét és versenyképességét mutatja, ami kellő önbizalmat biztosít nekünk a a WRC Mexikó Rallyra. Nagyon jól éreztem magam az autóban, amivel eddig egyszer versenyeztem tavaly aszfalton az ERC Barum Rallyn. A hétvége alatt nagyon nagy örömmel versenyeztünk ezeken a gyönyörű szakaszokon. Nagyon sok támogatást kaptunk a portugál szurkolóktól és azoktól a spanyol rajongóktól, akik eljöttek a ralira, egyszerűen fantasztikusak voltak ! Nagyon fontos volt a számunkra a Mexikó Rallyra, hogy meglegyen a ritmusunk és a Rali Serras de Fafe erre tökéletes volt.

 

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ