Dakar 2021 – Stage 11 – AlUla-Yambu – Al-Attiyah hozta a “kötelezőt”,...

Dakar 2021 – Stage 11 – AlUla-Yambu – Al-Attiyah hozta a “kötelezőt”, de…

MEGOSZTÁS
301 Al-Attiyah Nasser (qat), Baumel Matthieu (fra), Toyota, Toyota Gazoo Racing, Auto, action during the 11th stage of the Dakar 2021 between Al-Ula and Yanbu, in Saudi Arabia on January 14, 2021 – Photo Florent Gooden / DPPI

Nasser Al-Attiyah idei hatodik szakaszgyőzelmét aratta a mai AlUla-Yandu közötti szakaszon. A katari pilóta mindent megtett annak érdekében, hogy megragadja a lehetőségei határait. Megnyerte a szakaszt Stéphane Peterhansel Mr. Dakar előtt 1:56 perces előnnyel, míg Carlos Sainz lett a harmadik +2:26 perccel lemaradva. A legjobb hatba Yazeed Al Rajhi (+4:02 p), Cyril Despres (+8:31 p) és  Giniel De Villiers (+13:30 p)

Az összetettben így Peterhansel karnyújtásnyira került újabb győzelméhez, hiszen Al-Attiyah előtt 15:05 perccel vezet az összetettben. Azt gondolom, hogy ezt már Mr. Dakar behúzza és hat motoros és hét autós sikerét követően megszerzi tizennegyedik sikerét. Carlos Sainz 1:04:14 órás hátrányban a harmadik helyen áll az utolsó Yanbu – Jeddah közötti szakasz előtt. A legjobb hatban találjuk még Jakub Przygonskit, Nani Romat és Sheikh Al Qassimit.

Holnap 247 kilométer összekötő és 225 kilométer mért szakasz vár a mezőnyre.

Nasser Al-Attiyah Valóban nem volt könnyű [szakasz]. Nem akarok semmi mást mondani mondani, de nagyon boldog vagyok, hogy még a tizenegyedik napon is itt vagyunk, technikai problémák nélkül. Ugyan úgy, mint tavaly, nagyon küzdöttünk a gumikkal. Remélem, hogy a következő évre mindenki számára elfogadhatóbb szabályok lesznek. Persze, van még egy nap van hátra, de idén sok defektet kaptunk. Több mint tizenhat defektes gumiabroncsunk volt eddig. Biztos vagyok benne, hogy ha a tizenhat gumiabroncs darabja másfél percet érne, most más lenne az összetetett állása. Meglátjuk, mi lesz holnap ”.

302 Peterhansel Stephane (fra), Boulanger Edouard (fra), Mini, X-Raid Mini JCQ Team, Auto, action during the 11th stage of the Dakar 2021 between Al-Ula and Yanbu, in Saudi Arabia on January 14, 2021 – Photo Florent Gooden / DPPI

Stéphane Peterhansel: Ma nagyon bonyolult napunk volt, ahogy azt a szervezők előre jelezték. Azt kaptuk, amit ígértek, a navigáció nem volt egyszerű. Két defektünk volt, a másodikat a dűnék között kaptuk. Nagyon furcsa dűnék voltak – a dűnék közepén volt néhány szikla, közvetlenül a dűnék csúcsa után, így nem volt könnyű előrelátni. A második defekt után kicsit féltünk attól, hogy megsérült a felnink. Egy része eltörött, de célba tudtunk vele érni. Csak néhány percet veszítettünk, ami gyakorlatilag semmi. Már csak egy nap van hátra … itt az ideje keresztezni az ujjainkat, és remélni, hogy a végén is mi leszünk az első helyen.

Eredmények

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ