Dakar 2020 – Stage 8 – Wadi Al-Dawasir-Wadi Al-Dawasir – 239 km+477...

Dakar 2020 – Stage 8 – Wadi Al-Dawasir-Wadi Al-Dawasir – 239 km+477 km= 716 km

MEGOSZTÁS

Újabb mesebeli táj vár a Dakar mezőnyére holnap a Wadi Al-Dawasir körüli 716 kilométeres szelektív során. Paolo Goncalves tragikus halála miatt – bukott a szakaszon – a motoros és  a quados  kategóriák szakaszát törölték a szervezők. Az autósok – 72 egység –  kategóriája vág neki először a holnapi napnak, őket követi majd a kamionok – 45 egység -, végül az SSV kategória – 40 egység – négykerekesei.

12:40 – Eddig Varela a leggyorsabb! Michell Guthrie célba érése után leszünk majd okosabbak, ugyanis a korábbi pontoknál Ő állt az élen. Guthrie megértkezett és megnyerte a szakaszt!

Így áll az SSV kategória szelektíve

(Gutrier – Dakar Experience )
Vareala 4:50:48 ó
Lopez Contardo +22 s
Jones +7:21 p
Kariakin +8:17 p
Domzala +13:10 p

Casey Currie: “Korán eltörött az egyik féltengelyünk

A mai nap nemvolt a legjobbunk. Korán eltörött az egyik féltengelyünk. Szerencsére Sean van mellettem az autóban, ami másoknak 45 perc, azt nyolc perc alatt kicserélte. Egész nap keményen nyomtuk. Azután kb, 20 kilométert tettünk meg és még cseréltünk egy szíjat is, hogy tovább tudjunk menni. Összességében hosszú harc előtt állunk, mindent meg teszünk majd úgy, mint ma is. Az autónk remekül működik, több szerencsére van szükségünk.

Az összetett állása

Currie 39:47:37 ó
Lopez Contardo +15:40 p
Kariakin +34:29 p
Rautenbach +1:06:03 ó
Hinojo Lopez +1:08:25 ó

11:50 Valószínűleg véget ért Farrésnek az idei Dakar – SSV

Gerard Farrés, aki a tavalyi Dakaron második lett és idén már két szakasz győzelmet is elért, jelenleg nagyon kilátástalan helyzetben van. A spanyol 400 km után egy másik versenyzővel ütközött. Jelenleg arra vár, hogy a szervizcsapata bevontassa a táborba, így nagy valószínűséggel vége a futamának.

11:45 Karginov nyerte a kamionosok szelektívét

Andrey Karginov több mint 6 perccel Anton Shibalov  és 9 perccel Ales Loprais előtt harmadik egymást követő győzelmét  aratta a Wadi Al-Dawasir körüli 719 kilométeres körön. A KAMAZ pilóta remek teljesítményének köszönhetően növelje előnyét a kategória összetettjében.

10:43 – Nézzük az összetett állását

Carlos Sainznak kellett ma elsőként elrajtolnia, nyitnia. A Matadort ellenfelei Nasser Al-Attiyah és Stéphane Peterhansel hamar utólérték. A minis pilóta ezután már tartotta a lépést vetélytársaival és végül  megőrizte az összetettben az éllovasi pozíciót. Sainz előnye Al-Attiyah előtt 6:40 perc, míg Peterhansel előtt 13:09 perc.

1. Sainz 31:56:52 ó
2. Al-Attiyah +6:40 p
3. Peterhansel +13:09 p
4. Al Rayhi +32:25 p
5. Terranova +43:02 p

Nasser Al Attiyah: “Az utolsó 50 kilométeren nagyon nagy harc volt”

Az utolsó része a szelektívnek nagyon nehéz volt a dűnék között. Minden beleadtam, miközben egyre közelebb kerültünk egymáshoz. Az utolsó 50 kilométeren nagyon nagy harc volt. Jó munkát végeztűnk, amivel elégedett vagyok! Motorosok nélkül egyáltalán nem volt könnyű , nyomok nélkül teljesen új volt minden, de Matthieu nagyon jól navigált!

10:37 Serradori első szakaszát nyerte

Mathieu Serradori egy tökéletes napot produkált a Wadi Al-Dawasir körüli hurokban, annak ellenére, hogy a 418. kilométerben elakadt és ásniuk kellett.  A francia pilóta 4 perccel  Fernando Alonso előtt ért célba, aki másodikó lett ma a szelektíven, Orlando Terranova teljesítette a naot még dobogós pozícióban.

Mathieu Serradori: „Szeretném ezt a győzelmet Paulónak felajánlani”

Nagyon örülök! Ez egy csodálatos történet. A tegnapi szakasz nagyon bonyolult volt- hibáztunk és drága árat fizettünk érte. Ma reggel felhúztuk a zokniainkat és magunk mögött hagytunk mindenkit! Szeretném ezt a szakaszgyőzelmet Paolonak felajánlani, mint egykori motoros. Nem volt könnyű egy egy olyan nap után, mint a tegnapi motiválttá válni.  Fabiennel két harcos volt az autóban , nagyon örülök ennek a győzelemnek.

1. Serradori
2. Alonso +4:04 p
3. Terranova +6:19 p
4. De Villiers +6:29 p
5. Al Rayhi +7:16 p

10:17 Alonso befejezte  a szakaszt

Fernando Alonso szenzációs versenynapot produkálta Dakar 8. szakaszán. Mathieu Serradori még nem fejezte be a szelektívet. A spanyol pilótáé jelenleg a legjobb idő (!) Alonso 2 perc 25 másodperccel volt gyorsabb, mint  Giniel de Villiers előtt és 3:12 perccel Yazeed Al Rajhihoz képest.

Fernando Alonso – „Valamiért kényelmesebben érzem magam a dűnék között”

Nem tudom, hogy ki lehet mögöttem. Nyílvánvaló, hogy az előttünk lévő srácokat megelőztük. Ma csodálatos napunk volt. Sajnos volt egy defektünk és veszítettünk a lendületünkből, de a szakaszunk gyakorlatilag tökéletes volt és Marc egyszerűen hihetetlen volt… a navigáció a dűnék között. Az utolsó részen veszítettünk egy kis időt, de ott is sikerült újra időt nyernünk Marc mágikus állapotban volt.  Nem voltak motorosok, így nehezebb volt nekik, különösen ez első három autó esetében. Azt hiszem, hogy nem tudták így felvenni a többi nap ritmusát. Előnybe kerültünk, mert később rajtoltunk, de ahogy korábban mondtam nem tudom, hogy ki jön utánunk a tizedik , tizenegyedik pozícióban. Nagyon örülök, hogy probléma nélkül befejeztük a mai napot Gyönyörű  és gyors szakasz volt sok dűnével. Azt gondolom, hogy a dűnék sokkal nehezebbek, mint más terep, de valamiértkényelmesebben érzem magam a dűnék között. Egyáltalán nem a dűnék közül jöttem, de úgy tűnik, hogy jó a ritmusunk a dűnék között, így nagyon élvezem a Dakar második hetét!

9:56 Peterhansel, Al-Attiyah és Sainz együtt

Stéphane Peterhansel, Nasser Al-Attiyah és Carlos Sainz  a szelektív 424 km-re után együtt haladnak. Így Peterhansel 3 perccel gyorsabb, mint Al-Attiyah 6 perccel, mint Sainz.

09:49 Currie 10 percet veszít – SSV

Casey Currie az összetett éllovasként vágott neki a mai napnak, de sokkal nehezebb napja van, mint tegnap. 212 kilométer után a Currie hátránya már 10 perc Lopez Contardo mögött, aki így az összettben elkezdett visszazárkózni kategóriatársára.

9:42 Despres feladta – SSV

Fiatal csapattársának Mitchel Guthrie-nek adta autójának a motorját a francia legenda, hogy az folytatni tudja a versenyét!

8:35 Stabilizálódtak a különbségek Peterhansel, Al-Attiyah és Sainz között

A három korábbi bajnok – Stéphane Peterhansel, Nasser Al-Attiyah és Carlos Sainz  – teljesítették a szelektív 364 kilométerét. Mindhárman esélytelenek a szakaszgyőzelemre. Peterhansel alig több mint 3 perc alatt vezet az Al-Attiyah, míg  Sainz előtt több mint 10 perccel, ami azt jelenti, hogy a helyzet valtozhat az összetettben.

8:16 – Stéphane Peterhansel .  „A navigáció nem könnyű, főleg azért, mert ma reggel nem indultak előttünk a motorosok. A homok nagyon lágy, ami azt jelenti, hogy nehéz szakasz.

07:36 Sainz nehéz helyzetben!

Rosszul indult a nap Carlos Sainz számára. A Matador158 km-nél 15 perces hátrányban volt Yazeed Al Rajhi mögött. Nasser Al-Attiyah 7 perce volt a szaúdi pilóta mögött, ami azt jelenti, hogy az összetettben zárkózik az éllovas Sainzra. Stéphane Peterhansel jobban navigált a bajnokok közül, két percre van Al Rajhi mögött.

 

matezsoltee

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ