Dakar 2020 – Stage2 – Al Wajh – Neom – 26 +...

Dakar 2020 – Stage2 – Al Wajh – Neom – 26 + 367 = 395 km

MEGOSZTÁS

Egy nagyon izgalmas, de annál tartalmasabb szakaszon van túl a 42. Dakar mezőnye Al Wajh és Neom között. A szaúdi száguldás eddigi legnagyobb kihívása a navigáció. A Vörös-tenger partvidékét követve az ország északi résza felé haladva völgyről-völgyre kell megtalálni a rejtett navigációs pontokat, miközben a lélegzetelállító táj szépségeiben nincs lehetőség gyönyörködni. Szerencsével óvni kell a gumikat és röntgenszemmel kutatni az alattomos csapdákat, amelyek könyörtelenül megállítják a sivatagi száguldás technikáit.

A motoros kategóriát meglepetésre egy afrikai rider nyerte, de nem érdemlenül, a botswanai Ross Branch személyében – KTM, akinek a beceneve “Kalahári Ferrari”. Branch tavaly a 13. helyen fejezte be a Dakart és végzett a legjobb újonc pozíciójában. A kategória éllovasa Toby Price hibázott és 12 percet kapott a mai győztestől. A második helyen Sam Sunderland végzett – KTM -, míg a harmadik helyet Pablo Quintanilla – Husqvarna – szerezte meg. Az összetettben Sunderland vezet, Quintanilla és Kevin Benavides előtt – Honda.

Ross Branch –  A mai nap nagyon jó volt, nagyon jól éreztem magam a motoronron. A ma reggeli tizennegyedik pozíció nagyon sokat jelentett, számos nyom volt, amit csak követnem kellett. Igyekeztem a saját versenyemet futni. Sikerült nagyon jól navigálnom. ez sokat jelentett a számomra. Könnyedén versenyeztem és igyekeztem a srácokat egyenkénzt levadászni. Nagyon élveztem a napot, ami fantasztikus volt. Jó volt a tempók, mindent igyekeztem a magam javára fordítani mindent, miközben nagyon élveztem. Élvezem az itt létet. Ez a kaland egyszerűen elképesztő, sok barátot szereztem eddig. A motorom egy KTM, ami egyszerűen nagyon jó. Holnapra a legjobbakat kívánom! 

A szerelő nélküli kategória közdelmeit ismét Gyenes Emánuel nyerte és az összetettben szűk 40 perces előnnyel vezet.

A quad kategóriában az élen a címvédő Ignacio Casale végzett, Rafael Sonik előtt. A harmadik helyen a francia Simon Vitse végzett. Az összetettben Casale 9:09 perccel  vezet Sonik előtt.

Az autósok mezőnyében Giniel De Villiers nyerte a szakaszt, így a Dakar történetének első pilótája lett, aki három kontinensen ért el szakaszgyőzelmet, míg az összetettben az argentin Orlando Terranova vezet, aki a mai szakaszon a második helyen végzett . Fernado Alosonak kalandja volt, miután közel 100 kilométer porban autózás után a Toyota ütközött “valamivel”. A 10. helyről a 48. helyre esett vissza, Terranovától 2 ó 28 percet kapva. A nagy hármas: Peterhansel, Al-Attiyah és Sainz eltévedéseiknek és defektjeiknek köszönhetően időt veszítettek, de még lőtávolon belül vannak. A két nap alatt hat defektetet kapó Al-Attiyah beszólt a BFGoodrich-nek kritzálva a négyéve nem fejlesztett gumik gyengeségét.

Nasser Al-Attiyah: A harmadik defektünk után eltévedtünk, de bárki hibázhat. Ráadásul továbbra is a harmadik helyen állunk, ami nem rossz. Az autó remekül működik, kivéve a gumiabroncsokat! Tegnap is és mai 3-3 defektünk volt. Azt hiszem, hogy a BFGoodrich-nek fejleszteni kellene a gumikat, mert ezek négy évvel ezelőttiek. Az a probléma, hogy, nincs verseny a beszállítói posztért, ami azt gondolom, hogy jó lenne. Nézd meg, hogy a buggiknak, nincs soha defektjük. Három defektünk volt, Ginielnek is. A négykerék meghajtásúaknál  nagyon sok a defekt, Beszélnem kell a BFGoodrich embereivel és el kell magyarázom nekik, hogy mi is a probléma.

Az SSV kategóriát Chaleco Lopez nyerte, aki az amerikai Carrietől átvette a kategória vezetését . A szelektíven a második helyet az a dél-afrikai Conrad Rautenbach szerezte meg aki korábban a Citroen Racing Junior WRC csapatában versenyzett édesapja gyémátbányáinak köszönhetően.

A kamionos kategóriát Siarhei Viazovich kiváló teljesítményének köszönhetően nyerte a mai szakaszt és vezeti az összetettet, addig megregulázva a KAMAZ armadát.

Eredmények

 

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ