Dakar 2020 – Stage 10 – Haradh – Shubaytah 74+534= 608 km...

Dakar 2020 – Stage 10 – Haradh – Shubaytah 74+534= 608 km – Megszakítva!

MEGOSZTÁS

Eredmények

A mai szelektívet a versenyzők védelme érdekében (óriási szél miatt) a 345 kilométer után megállították Haradh és a Shubaytah között. A versenyzők, így közúton jutnak el a maratoni szakasz első napjának táborába!

Nasser Al Attiyah: “Még nincs vége”

Valóban jól ment minden, problémamentesen. Utolértük Peterhanselt, majd az egyik pontnál eltévedtünk 2-3 percre egy kicsit. Aztán megérkeztünk egy új ponthoz, ahol rossz irányba indultunk. Körülbelül 20 kilométert tettünk meg pluszban, de visszajöttünk és befejeztük. Több, mint 18-19 percet veszítettünk Carlossal szemben, de a versenynek hosszú napja lesz holnap. Carlos nyitja majd a szelektívet, én a 17. helyről fogok indulni. Holnap egy jó szakaszt kell produkálnunk. Nagyon nehéz nyomást gyakorolni, de jól kell teljesítenünk. Nincs még vége. Holnap még hosszú utat kell megtennünk, 80 kilométer dűnékkel. Mindenki számára nehéz lesz a helyzet. Ha Carlos gyors lesz, akkor nem lesz könnyű. Kissé csalódott vagyok a mai nap miatt.

10:48 – Peterhansel: „eltévedtünk Al-Attiyah-hal”
„Veszélyes szakasz volt, sok nehéz dűnével. Néhány kilométerre a semlegesített szakasz előtt teljesen eltévedtünk Nasserrel [Al-Attiyah] és más versenyzőtársunkkal. Néhány pilóta a megfelelő időben érkezett oda, amikor végül megtaláltuk a helyes utat és sok időt nyertek. Ez most jól jött csapattársamnak Carlosnak (Sainz), aki így előnyre tett szert Nasser-rel szemben és nekem is sikerült felzárkóznom, annak ellenére, hogy a harmadik vagyok.”

1. Sainz 2:04>34 ó
2. Przygonski +3:05 p
3. De Villiers +4:26 p
4. Lachaume +6:10 p
5. Al Rajhi +6:20 p

10:19 – Sainz nyer, és kap némi lélegzetet
A szelektív megállítása után, Carlos Sainz nyerte a 10. szakaszt Jakub Przygoński és Giniel de Villiers előtt. A Matador alaposan kihasználta Stéphane Peterhansel és Nasser Al-Attiyah navigációs problémáit – Al-Attiyah +18:10 p, míg Peterhansel +18:26 p

Összetett:

1. Sainz
2. Al-Attiyah +18:10 p
3. Peterhansel + 18:30 p
4. Al Rayhi +40:46 p
5. Terranova +57:39 p

10:45 – Quad – Wiśniewski nyerte a szelektívet
Kamil Wisniewski nyerte a lerövidített és a komoly navigációs nehézségeket okozó szakaszt a quadosok kategóriájában. A szakasz több versenyzőnek nehézséget okozott, így Wiśniewski 48 másodperccel a Zdeněk Tůma előtt megszerezze első dakaros szakaszgyőzelmét! Ignacio Casale 44:59 percet kapott, míg Vitse 16:20 percet, így az összetettben Casale előnye 16:18 percre olvadt!

10:40 – SSV -Guthrie 25 másodperccel nyert

Mitchell Guthrie mindössze 25 másodperccel ért célba, mint Blade Hildebrand és nyerte meg a 10. szakaszt, bár mindkét amerikai a Dakar Experience segítségével van versenyben (az eredményük az összetettben már nem szerepel). Mögöttük Gerard Farrés lett a harmadik+1:22 p – szintén Dakar Experience. Az összetettben vezető Casey Currie kihasználta a Lopez Contardo problémáit, így ennek köszönhetően 45 percre növelje előnyét Szergej Kariakin előtt, míg Lopez Contardo előtt az amerikai előnye 1:14:58 ó.

10:33 – Kamion – Shibalov 3. szakaszgyőzelme

Anton Shibalov a Dakar 2020 kezdete óta harmadik szakaszát nyerte. Egy perccel Dmitrij Sotnikov előtt és 1:30 perccel Eduard Nikolayev előtt. Az összett éllovasa Andrej Karginov a 2:27 perccel ért célba Shibalov mögött így kényelmesen vezeti a kamionok versenyét.

10:01 Barreda végül nyert!
Az óvatos első hét után Joan Barreda tovább javítja pozícióit a ma szakaszgyőzelmével. A szelektívet a neutralizált részen állították le. A spanyol motoros így egy perccel megnyerte a szakaszt, Ricky Brabecet és Kevin Benavides előtt. Így a Honda 1-2-3-mal zárt ma a kategóriában.

Joan Barreda: “Nehéz lesz a dobogón maradni”

Az első hét nem volt könnyű a számomra, de ezt követően egyre jobban érzem magam, különösen a homokos szakaszokon. Még két szakasz van hátra, meglátjuk. Nem lesz könnyű, mert holnap sok dűnével kezdünk. Mindig nehéz, de igyekszem jó munkát végezni. Nagyon nehéz lesz a dobogón maradni, mert holnap elsőként indulok és minden gyors versenyző mögöttem lesz, plusz lehetnék még olyan pilóták, akikkel kevésbé számolunk. A győzelemre Toby és Pablo is esélyes, hátulról jönnek és több idejük lesz. De ez ilyen! Fontos, hogy napról, napra jól teljesítsünk. Holnap is igyekszem a legjobbamat nyújtani, beleadok mindent ismét, két gyors még hátra van.

Összetett:
Brabec 34:12:18 ó
Quintanilla +25:44 p
Barreda Bort+27:09 p
Price +28:33 p

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ