Dakar 2020 – Így látta szakértőnk

Dakar 2020 – Így látta szakértőnk

MEGOSZTÁS

Elindult a Dakar Rally, mi pedig felkértük Horváth Lajos „Laller” terepmotorost, hogy szakértőként segítse a munkánkat, és naponta pár mondatban foglalja össze nekünk, ő hogyan látja a kétkerekűek versengését.

Laller a KTM-je nyergében kétszer is megjárta a Dakart, és ugyan célba érni nem sikerült neki, így is rengeteg élménnyel, valamint értékes tapasztalattal gazdagodott. A FIM-E Európa bajnoki címet nyert és az NVSZ által 2018-as Év Motorsport Versenyzőjének választott pilóta így értékelte a 2020-as Dakar mai 9..szakaszát – Wadi Al-Dawasir-Hardth 476 km összekötö-410 km speciál

Kevin Benavides kezdte a mai táncot Barreda és Walkner előtt. Price tisztes távolból figyelte az előtte versengő társakat és támadásba kezdett, hogy faragjon Brabec elleni hátrányából.

A szakasz 76. kilométerében, egy szokatlan akadállyal kellett megküzdeni a motorosoknak a sivatag és a sziklás terep mellett egy eltévedt tevecsorda nehezítette meg a versenyzők dolgát, de a rendezők igyekeztek helikopterekkel szétszéleszteni az állatokat, így senkinek nem esett bántódása.

A Brabec, Barreda, Price párharc bontakozott ki a folytatásban. Barreda kicsit túlerőltette a dolgot, hibázott és elesett. Brabec vette át az irányitást, közben csatlakozott az élmezőnyhöz Quitanilla is, aki fantasztikusan motorozott és hibátlan navigálással megnyerte a mai napot, Price és Barreda előtt. Brabec 4. lett, de túl sokat nem veszített az előnyéből, így továbbra is vezeti az abszolút mezőnyt. Az előnye megnyutató, de azért még hátra van három szakasz!

A mai szakasz végeredménye:
1.Quitanilla 3:30:33 ó
2.Price +1:54 p
3.Barreda +2:42 p
Abszolút:
1.Brabec
2.Quintanilla +20:53 p
3.Price +26:43 p

<<<*>>>

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ