Dakar 2019 – Stage 2 – Pisco> San Juan de Marcona –...

Dakar 2019 – Stage 2 – Pisco> San Juan de Marcona – 553 km I 342 km

MEGOSZTÁS

A kamionok kivételével valamennyi kategória éllovasi már teljesítetté a mai szelektív szakasz 342 kilométernyi mért részét Pisco és San Juan de Marcona között. A motoros kategória 135 fős mezőnyéből már 64 rider teljesítette a szakaszt. A qudosok élmezőnye csordogál a mért szakasz céljába eddig három négykerekű érkezett meg (20:50 ó), míg az SxS kategória gyakorlatilag teljes létszámban megérkezett.

A mai napot az autósok és az SXS kategória kezdték. Az autós kategóriát Sebastien Loeb, míg az SXS kategóriát a chilei Lopez Contardo nyerte. Az autósok éllovasa dél-afrikai De Villiers, míg az SXS kategóriát a brazil Varela vezeti.

A motorosok száguldását Walker nyerte 3:23.57 ó, Brabec (+22.3 s) és Barreda Bort (+1:41 p). Az összetett éllovasa Barreda Bort 4:23.14 ó, Walkner (+1:31 p), Brabec (1:33 p)

Mattias Walkner: Jelenleg nem tudom, hogy jó döntés volt e ennyire húzni a gázt, mert meg kell néznem, hogy milyen állapotban van a motorom. Nem hiszem, hogy komolyabb előnyre sikerült kimotoroznom. Most az a lényeg, hogy van egy szakaszgyőzelmem. Még mindig jópár hosszú nap vár ránk. Az autókat néhány helyen nagyon nehéz elkerülni. Az autók néha alig hallottak meg miközben előztem őket. A legnehezebb azonban az egyre mélyebb és lazább fesh-fesh volt. Néha nagyon mély volt a motoroknak, veszélyes volt olykor, de szórakoztató is.

Barreda Bort: Nagyon nehéz volt. Az ilyen szakaszokon mindenki nagyon gyors. Ráállni a nyomokra és húzni a gázt, veszélyes is lehet. Mindig óvatosnak kell lenni. Azt gondolom, hogy egy jó szakaszt motoroztam, magabiztosnak érzem magam, készen állok az összes szakaszra.

A quadosok szakaszgyőztese és éllovasa a tegnapi győztes argentín Nicolas Cavigliasso.

A monstrumok első öt képviselője is megérkezett időközben. Nikolaev, De Rooy, Sotnikov, Villagra, Van Genugten az éllovasok.

Az összetettben Nikolaev, De Rooy, Villagra a dobogón.

Eredmények

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ