Csendben maradunk…és elgondolkodunk

Csendben maradunk…és elgondolkodunk

MEGOSZTÁS

Általában lelkesen mesél Jánosa Ákos és Rubóczky Attila a versenyek után, de most a Miskolc Ralin történtek őket is szíven ütötték.

„A prológon megautóztattam egy srácot, hiszen természetesen hozzájárultunk a nemes célhoz és a gyűjtéshez. Az első gyorson mentünk egy negyedik időt, ezt így teszt hiányában tökéletesnek gondoltuk, főleg azon a szakaszon, ami egyikünknek sem a kedvence. Vártuk, hogy milyenek lehetünk a többi pályán, de sajnos kaptuk a hírt a balesetről, ami mindenkit megrendített. Akkor még meg sem fordult a fejünkben, hogy ilyen nagy baj történt, hiszen minden versenyen előfordulhat, hogy valaki technikai probléma, defekt vagy egyéb miatt kicsúszik. De itt most sajnos nem erről volt szó, csak álltunk és vártuk, hogy újra mehessünk. Amikor megtudtuk, mi történt Zsolttal, fel sem tudtuk…tudjuk fogni, annak ellenére, hogy mi csak látásból ismertük egymást. Nagyon megrendített minket: Nyugodj békében Zsolt, és részvétünk a családnak. Sokszor mondjuk, hogy az autósport ilyen…meg veszélyes…meg határok feszegetése, de valahogy mindannyian bízunk a szerencsébe…vagy nem is tudom miben. De óhatatlanul megfordul a fejünkben, hogy basszus ez velünk is megtörténhet, aztán valamiért mégis visszaülünk és folytatjuk. Most nem ültünk vissza, hanem kollektíven hazamentünk… és kicsit talán jobban átgondoljuk a dolgokat a következő futamig” – mondta Ákos.

„Amúgy sem vagyok a szavak embere, ez pedig pont az a helyzet, amikor még inkább nem tudom elmondani…ami belül zajlik. Arról a négy percről, míg versenyeztünk nincs is mit mesélni. Viszont a hétvége mélyen megrázott ott… és még mindig a hatása alatt vagyok annak, ami Zsolttal történt. Közel egy korosztály vagyunk, még előtte állt az élet, és szomorú, hogy ilyen hamar és így kellett elveszíteni egy igen tiszteletreméltó sporttársunkat. Én figyelemmel kísértem a munkásságát, igazi Jolly Joker volt a szó jó értelmében, hiszen bárki mellé beült a versenyautóba, és mindig megállta a helyét, és a maximumot nyújtotta mindenben, ha raliról és navigálásról volt szó. Nehéz, elbúcsúzni valakitől, aki az autósportban ugyanolyan szerepet töltött be…hisz ő is navigált, ahogy én. Búcsúzom tőled…Nyugodj békében Zsolt. Az ember most kicsit csendben marad…és elgondolkodik” – tette hozzá Attila szomorúan.

Reklámpartnereink:

Ali-Transport Kft. – Áruszállítás; Asonáj 2003 Kft. Munka, – Tűz, – Környezet, – Védelmi Kft.; Berti-Klaus Kft. – Közúti áruszállítás; Bánka Transport e.v. – Közúti árufuvarozás; ConTruck Kft. – Tengeri konténerszállítás; CSMBT. Kft. – Fémmegmunkálás; ECS Hungary Kft. – Építőipari kivitelezés; HK Trans Kft. – Ömlesztett áruszállítás; HSC Motor Kft. – Mezőgazdasági Gépek; MaRo CAD Kft. – Egyedi kiállítási standok kivitelezője; Medito Kft. – Játék nagykereskedelem; Nivó Fitt Kft. – M. n. s. egyéb kiegészítő üzleti szolgáltatás; Sikoplast Recycling Kft. – M.n.s. egyéb speciális gép gyártása; Simon Zoltán e.v. – Áruszállítás; Tétény-Ker Kft. – Épületgépészet; Triskelion Group Kft – Autóalkatrész Kereskedelem; Luxor-Szinter Kft. – Fémfelület-kezelés;

Szöveg: Tiba Anita
Fotó: MGR Images

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ