Csalódás a Vértes Rallyn

Csalódás a Vértes Rallyn

MEGOSZTÁS

Csalódottan zárta az idei Vértes Rallyt a Korda Racing, a csapat két párosa közül csak az egyik teljesítette a távot, ifjabb Fekete László és Begala Tamás kategóriájuk hatodik helyén érkeztek célba.

Augusztus utolsó hétvégéjén immár az Országos Rally Bajnokság utolsóelőtti futama került megrendezésre, a móri központú Vértes Rallyn mérkőzhetett meg a mezőny a bajnoki pontokért. A Korda Racing ezúttal két párossal képviseltette magát, Turán Frigyes és Bagaméri László a Volkswagen Polo R5 GTi-vel, ifjabb Fekete László és Begala Tamás pedig a Ford Fiesta Rally4-gyel szállt harcba.

Ami a királykategóriában érdekelt Turán-Bagaméri kettőst illeti, a kezdésre ezúttal sem lehetett panasz, a rali szombat délutáni nyitószakaszán nem akadt gyorsabb autó a Korda Racing Volkswagen Polojánál. Friciék a teljes mezőnyt, így világbajnok Mads Östberget is maguk mögé utasították az első gyorsaságin, azonban az ezt követő pályán eltört a kardán-kihajtás versenyautóban és bár a szakaszt még teljesítette a páros, ezt követően a verseny feladására kényszerültek.

Ifjabb Fekete László és Begala Tamás számára már a rajt előtti pillanatok is izgalmasabbra sikerültek a megszokottnál, hiszen a Fiesta motorján az utolsó pillanatig dolgoztak a szakemberek. Az erőforrás szerencsére időben elkészült, így elrajtolhattak a Vértesben. A tempós pályák azonban valahogy nem feküdtek a párosnak, a picit technikásabb Guttamási szakaszon nem volt gond, itt tartották a lépést az élmezőnnyel, ez azonban csak arra volt elég, hogy a nyitó szakaszon elért kategória 10. helyüket a hatodikra cseréljék a célban.

„Kár tagadni, nem ilyen Vértes Rallyra számítottunk, de levonjuk a következményeket és igyekszünk tanulni belőle.” – próbálta összegezni az idei Vértes Rally tapasztalatait Korda Erik. ”Tavaly Friciék jó versenyt futottak itt, az utolsó pillanatig harcban álltak a győzelemért, a tempóra idén sem lehetett panasz, azonban egy műszaki hiba miatt hamar ki kellett szállniuk a küzdelemből. Sajnos eltört a kardán kihajtás, ami úgy szétvert mindent, hogy a fiúknak esélye sem volt megjavítani a Polo-t a szervízben. Fekete Laci sem ilyen eredményre számított, be kell vallanunk, hogy kicsit csalódás a hatodik hely, szerettünk volna itt is a dobogós helyekért küzdeni. A bajnokságból már csak egy futam van hátra, ez azonban az egyik legfontosabb, a nyíregyházi EB futam lesz, ahol mi már tét nélkül vehetünk részt, ennek ellenére céljaink nem változtak, szeretnénk a szezonzárón is a győzelemért harcolni és a lehető legjobb szájízzel zárni az idei szezont.”

http://facebook.com/kordaracingHU
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-Híd Zrt, Keviép, HERTZ – Mercur Rent a Car Kft, SBA Car, Wesz-Car, Ivanics Csoport, Doboz- és Acélszerkezet Kft., 24H Parcel Zrt., BIO-EU Kft, Corax-Bioner Zrt, Al Oliva Kft., Prémium Szerszámker Kft, Harmata-94 Kft, Serco Informatikai Kft, Blaora Kft, Natur Tanya Kft., Young Kft., Ulex-Trans Trade Kft, Rafa-K Kertek Kft, Szerszámbróker Kft, Abacus Invest Kft, Tibuktu Bt, Pannónia Ásványvíz Kft, Start Complex Service Kft, Industrial Electro Service Kft
2021. augusztus 30.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ