Craig Breen egy lépéssel a föld felett – 66. Svéd Rally

Craig Breen egy lépéssel a föld felett – 66. Svéd Rally

MEGOSZTÁS

A Citroen Total Abu Dhabi WRT 2014 óta hiányzott a WRC Svéd Rally pódiumáról.  A Craig Breen – Scott Martin kettős azonban a Svéd Rally zárónapján megtartotta  második helyezésüket és WRC pályafutásuk eddigi legjobb eredményét érték el.

A Breen- Scott duó teljesítménye mellett meg kell említenünk a Mads Østberg- Torstein Eriksen kettős debütáló hatodik helyét is a C3 WRC-vel.  A Kris Meeke – Paul Nagle szombaton egy hibának köszönhetően feladta a futamot, így számukra a Mexikóban adatik meg a javítás lehetősége, ahol tavaly megnyerték a futamot.

Kris Meeke: Nehéz verseny volt a számunkra. A pénteki rajtpozíciónk alapján, nagy nehézséget okozott a számunkra a megfelelő bizalom megtalálása, ami azt jelentette, hogy szombaton is az elsők között rajtoltunk. Minden erőnkkel azért küzdöttünk, hogy megszerezzük a pontszerző tízedik helyet, amikor alacsony sebességgel fennakadtunk egy hófalon és megsérült a turbónk. Nagyon szerencsétlenek voltunk.   Úgy döntöttem, hogy feladjuk a futamot Mexikóból kiindulva. Az elkövetkező négy futamból hármat már sikerült megnyernem és tavaly Korzikán is sikerült vezetnem.

Craig Breen: Egy lépéssel a föld fölött járok. Hihetetlenül élveztem ezt a hétvégét. Mindig is szerettem ezt a rallyt. Azt kell, hogy mondjam magam is meglepődtem, hogy az élmezőnyben tudtam küzdeni az egész futam alatt, anélkül, hogy hibáztam volna. Korábban azt gondoltam, hogy a gyors futamok nem alkalmasak a számomra, de ez már nem így van. A C3 WRC tökéletes volt és a csapat számára is remek az elért eredmény, ugyanis a srácok keményen dolgoztak ezért a sikerért.

 

Mads Östberg: Nagyon örülök, hogy visszatérhettem a csapathoz. Nem vártam, hogy ilyen jó pozícióban zárunk a futam végén, hiszen kevés tesztlehetőségem volt. Azt remélem,hogy a csapat elégedett a teljesítményünkkel. Az első tapasztalatok alapján azt gondolom, hogy a C3 WRC-vel versenyképesek tudunk lenni. Mindenképpen szeretnék hamarosan újra a volán mögé ülni.

A 66. Svéd Rally végeredménye:

 1. Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) 2: 52: 13.1
 2. Breen / Martin (Citroën C3 WRC) + 19.8
 3. Mikkelsen / Jaeger (Hyundai i20 WRC) + 28.3
 4. Lappi / Ferm (Toyota Yaris WRC) + 45,8
 5. Paddon / Marshall (Hyundai i20 WRC) + 54,4
 6. Ostberg / Eriksen (Citroën C3 WRC) + 1: 15.3
 7. Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) + 2: 04.9
 8. Suninen / Markkula (Ford Fiesta WRC) + 2: 52.2
 9. Tänak / Jarveoja (Toyota Yaris WRC) + 3: 44,4
 10.  Ogier / Ingrassia (Ford Fiesta WRC) + 8: 45.4

FIA WRC pilótai pontversenyének az állása a Svéd Rally után

 1. Thierry Neuville – 41 pont
 2. Sébastien Ogier – 31 pont
 3. Jari-Matti Latvala – 23 pont
 4. Esapekka Lappi – 23 pont
 5. Ott Tänak – 21 pont
 6. Andreas Mikkelsen – 21 pont
 7. Craig Breen – 20 pont
 8. Kris Meeke – 17 pont
 9. Hayden Paddon – 10 pont
 10. Elfyn Evans – 8 pont

FIA WRC gyártói pontversenyének az állása a Svéd Rally után

 1. Hyundai WRT – 54 pont
 2. Toyota Gazoo Racing – 53 pont
 3. Citroën Total Abu Dhabi WRT – 46 pont
 4. M-Sport Ford WRT – 43 pont

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ