Chicherit, Prodrive, Renault Megane Supercar – FIA WRX

Chicherit, Prodrive, Renault Megane Supercar – FIA WRX

MEGOSZTÁS

A francia Gerlian Chicherit és a brit székhelyű Prodrive közösen fogja fejleszteni egy vadonat új rallycross autót. Az új Renault Megane RX a FIA Rallycross World Championship “Monster Energy” 2018. bajnoki pontvadászata során fog bemutatkozni. Az autó ősbemutatóját a  2017. szeptember 1-3. közötti FIA WRX loheaci futamára tervezik.

Chicherit az egykori extrém sí világbajnok és rendszeres Dakar résztvevő, 2015-ben és 2016-ban is szerepelt már a FIA WRX futamokon, úgy döntött, hogy 2018-ban saját csapattal – GCK – áll rajthoz.

Az új Supercar a Renault Megane IV alapjaira fog épülni, amelyet a Prodrive fogja építeni és fejleszteni a FIA WRX szabályainak megfelelően. A Prodrive banburyi székhelyen fog megszületni az új autó , beleértve a testre szabott 2 literes turbómotort is. Chicherit az idei bajnokság őszi futamain már a 2018-as szezonra felkészülve élesben is fogja tesztelni az autót.

David Richard: Régi ambiciónk a FIA Rallycross Világbajnokságában való részvételünk. Ez a leggyorsabban fejlődő motorsport széria a világon és a lehetőség a számunkra, hogy minden mérnöki tapasztalatunkat latba vetve egy olyan autót építsünk és fejlesszünk, amely képes lehet megnyerni a világbajnoki címet. Guerlain egy nagyon teheséges versenyző. Már most várjuk, hogy együtt dolgozhassunk vele és felesszük az autót, amelyre mind ő, mind a Renault büszke lehet.

Guerlian Chicherit: Nagyon boldog vagyok, hogy együtt dolgozhatok a Prodrive srácaival, ami régóta az álmom volt. Tisztában vagyok azzal, hogy ez egy jó csapat és a támogatás is megvan és képesek leszünk együtt egy olyan autót készíteni, amely a nagy hatással lesz a depóra.

 

Forrás: www.fiaworldrallycross.com

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ