Célba érés…dobogó és kupák

Célba érés…dobogó és kupák

MEGOSZTÁS

Szerencsésen fejeződött be Molnár István és Bárdos Péter számára a Salgó Rali, akik begurulhattak végre a célba, és átvehették az ORC / P14 kategóriában a 2. helyért járó kupákat.

 Megtört az átok?

– Reméljük. Célba értünk… és még egy jó helyezés is az ölünkbe esett. Persze viccelek, mert ez sosem jön könnyen, mi már tudjuk az előző versenyekből. Igazából csak arra koncentráltunk, hogy be tudjuk befejezni majd a Salgó Ralit, ezért kicsit kínszenvedésnek tűnt az eleje, de végül jól sült el. Szóval minden erőnket kivette a hétvége, annak ellenére, hogy egy légüres térben autóztunk, az űrtechnikák mögött végig a harmadik helyen. Nyugiban szerettük volna teljesíteni a feladatot, és sikerült.

 

Kellett már, mint egy falat kenyér a célba érés, de hogyan tovább?

– Úgy gondoljuk ez kijárt nekünk. Technikai problémánk nem volt, amit most már viszont fontosnak tartunk majd, az a tesztelés. Az új komputer igényelne egy kis törődést részünkről, mert vannak dolgok, amelyek finomítást igényelnek. Nagyon jól működik, megbízható, de lesz mit simítani rajta. Úgyhogy el is határoztuk végre magunkat, és a következő lépés a teszt, ahol tökéletesíteni fogjuk az autót. Egyébként minden rendben volt, azért egy lassú defektet összeszedtünk, amit etapon orvosoltunk. Egy-két kanyar ralisabbra sikeredett, és ez lett a következménye, de simán belefért a csere, mert előttünk és mögöttünk is messze voltak a többiek.

Hogy tetszettek a szakaszok?

– A gyorsaságikkal nem lett volna bajunk, ha marad az eredeti felállás, mert azok közelebb álltak volna a szívünkhöz. Jó a Cered és társai, csak nem ennyiszer, a változatosság hiányzott. Ez kicsit pályaautózásra hasonlított, mi meg az igazi ralis, kalandos autózás hívei vagyunk. Legyen egy kis murva, úthiba…bármi, ahol lehet improvizálni. A sok variálás és nem mindig vidám hangulat megerősített minket abban, hogy nekünk ki kell próbálnunk magunkat külföldön.

 Akkor a teszt után irány Ausztria?

– Bizony, útra kelünk. A komputert előbb egy újabb próbatétel alá vetjük valami nagyobb volumenű teszten, aztán kicsi nyári szünet és megindulunk Ausztria felé. Egyszer már voltam, akkor nagyon-nagyon tetszett, visszavágyom egy ideje, úgyhogy eljött az idő, hogy engedünk a kísértésnek. Megérett a csapat a nagyobb kalandra és az erőteljesebb élmények begyűjtésére. Örülünk egyébként, hogy a Salgón célba értünk, kupákat is szereztünk, de érezzük az egyre fogyatkozó mezőnyt. Motivációnak mindenképpen jó volt, de már kicsit többre vágyunk, kell a változás…hadd jöjjön a jókedv, móka, kacagás végre.

Reklámpartnereink:

Fémtiszta Kft.; Copy n’ More; Strapa Pack Kft; Király Szerszám Kft.; Pet Pack Kft.; Golf Kft.; Keve-Land Kft.; Fodor&Fodor Bau Kft.; Getz András E.V.

Szöveg: Tiba Anita

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ