Búcsú a rajt előtt – EUROSOL RACING TEAM HUNGARY

Búcsú a rajt előtt – EUROSOL RACING TEAM HUNGARY

MEGOSZTÁS

Fehérvár 01

Augusztus 2.

Búcsú a rajt előtt

Székesfehérvár Rallye 2016

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY versenyzőpárosa Puskádi János és Gódor Barna számára nem alakult szerencsésen a Székesfehérvár Rallye. A verseny még jóformán el sem kezdődött, Janiék az 1. gyorsasági szakasz előtt egy műszaki hiba miatt kiállni kényszerültek. Sebaj, a csapat máris indul Lengyelországba, ahol a tavalyi év után újra rajthoz állnak immár a Skoda Fabia R5-tel a Rajd Rzeszowski-n, amely az idén a CEZ mellett az ERC sorozatnak is része.   

Tudtuk, hogy egyszer ez is bekövetkezik, hiszen ilyen hosszú ideig szinte lehetetlen ebben a műfajban technikai hibáktól mentesen versenyezni. Négy éves sorozat szakadt meg ezzel Székesfehérváron a Puskádi – Gódor páros számára, mivel ennyi időnek kellett eltelnie, hogy műszaki hiba miatt korábban befejezzenek egy versenyt. Persze nem kell nagy hibára gondolni, a gond a turbó környékén adódott, ami komoly teljesítmény csökkenést eredményezett, így megelőzendő a nagyobb bajt, Janiék inkább visszatértek a szervizparkba.

Az ERTH statisztikája a befejezett futamok tekintetében így is példa nélküli, mindenesetre már el is indult a csapat Lengyelországba, ahol a tavalyi év után újra rajthoz állnak a Rajd Rzeszowski-n, amely most az ERC (European Rally Championship) soron következő állomása. Puskádi Jani számára különösen otthonos ez a futam és nem csak azért, mert az előző évben már jártak itt, hanem mert Édesanyja révén lengyel a második anyanyelve.

A program igen pergősen alakul, mivel a pályabejárást követően augusztus 4.-én csütörtökön délelőtt már kezdődik is a Kvalifikációs szakasz, illetve a hivatalos teszt, a „Shakedown”. Késő délután aztán már a Rajtceremóniára készülhetnek és este 8 órakor már meg is kezdődik a verseny egy 4 kilométeres városi szakasszal Rzeszóv városában.

Pénteken aztán hat szakasz vár a mezőnyre három helyszínen, amelyből a leghosszabb gyors a Lubenia nevű lesz a maga 24,44 kilométerével. Augusztus 6.-án szombaton kora reggeltől további hat gyorsot kell majd abszolválni három újabb helyszínen és 17:40 körül várható az első autó az ünnepélyes Célceremóniára Rzeszów kisváros központjába.

Csökő Zoltán

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY ezúton is köszöni Partnereinek és Támogatóinak, hogy lehetővé teszik a csapat számára a csodálatos helyszíneken zajló nemzetközi versenyeken való részvételt.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ