Bruno Spengler nyerte a norisringi első futamot – DTM 2017

Bruno Spengler nyerte a norisringi első futamot – DTM 2017

MEGOSZTÁS
Start, #7 Bruno Spengler, BMW M4 DTM, #36 Maxime Martin, BMW M4 DTM, #22 Lucas Auer, Mercedes-AMG C 63 DTM

Bruno Spengler – BMW M4 DTM – 15. DTM győzelmét aratta a mai norisringi első futamon. A kanadai pilóta a BMW első győzelmét aratta a Norisringen, ami 25 éve nem sikerül a müncheni csapatnak. Spengler legutóbb négy éve állt a dobogó legmagasabb fokán a régi spilbergi pályán, akkor még mercedes-es pilótaként.

Az idei szezon hetedik, 61 körös versenyén Spengler dominált, miután a nedves körülmények közötti rajtnál megelőzte a beragadó márkatársát Maxim Martint. Onnantól kezddve, gyakorlatilag rajt – cél győzelmet aratott.  Maxim Martin hősiesen védte a pozícióját a Mattias Ekströmmel vívott csatában. Ekström a harmadik helyért kapott 15 ponttal átvette a vezetést a bajnokságban.

#7 Bruno Spengler, BMW M4 DTM

Spengler: Természatesen nagyon boldog vagyok, egy ilyen óriási sikert követően. A kocsi nagyszerű volt mint esőben, mint száraz körülmények között.

Ekström:Úgy tűnik helyes döntésnek bizonyult, hogy a DTM-ben és nem a Rallycross Vb futamon álltam rajthoz. A Maxime-mal folytatott csata [Martin] nagyon jó volt, szeretek a DTM-ben versenyezni. Végül nem kockáztattam annak érdekében, hogy biztonságban beérjek a harmadik helyen.

Start,

Az első futam végeredménye:

Maxime Martin győzelmével zárult a futam előtti időmérő. A BMW-s pilóta mögött René Rast (Audi) és a márkatárs Bruno Spengler végeztek.

Az időmérőn az első tízben 5 db BMW , 4db Audi és 1 db Mercedes-AMG került be.

 

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ