Breaking News : Sebastien Ogier nyerte a walesi VB futamot

Breaking News : Sebastien Ogier nyerte a walesi VB futamot

MEGOSZTÁS

Óriási küzdelemben az ötszörös világbajnok Sebastien Ogier – Julien Ingrassia – M-Sport Ford WRT, Ford Fiesta RS WRC – kettős nyerte a WRC 74. Dayinsure Wales Rally GB 2018 futamát.

Óriási hétvége volt, amely kemény küzdelmet hozott. Ott remekelt amíg bajba nem került, majd Jari-Matti mutatta meg, hogy mennyire erős. Nem gondoltam volna, hogy ennyire kemények lesznek az erdei szakaszok. Az aszfalt olyan felület amit szeretek és sikerült megszereznünk a győzelmet!

Ott Tänak technikai hibáját követően a világbajnoki címvédő “kard ki,kard” csatában verte vissza Jari-Matti Latvala – Toyota Gazoo Racing WRT, Toyota Yaris WRC – támadását a futamgyőzelemért.

Sebastien Ogier:

Péntek: Nehéz ma este bármilyen pozitív dolgot is mondani és egyben megváltoztatni a történteket. Délután keményen nyomtam, de az időm semmire nem volt elég. Semmi értelme számomra az negyedik, vagy az ötödik pozíciónak, így holnap teljes kockázatot kell vállalnunk. A rally egyáltalán nem úgy kezdődött, ahogy szerettük volna, de még hosszú út vár ránk!

Szombat: Jó napunk volt ma, de meglepetés a számomra, hogy vezetünk. Amikor meghallottam Ott [Tänak] kiesését, nagyon sajnáltam, mert egész hétvégén sokkal gyorsabb volt, mint mi. Ahelyett, hogy a második helyért küzdenék, most nagy csatában kerültem a futamgyőzelemért. A tegnap kemény volt és azt mondtam, hogy maximális kockázatot vállalok – működött. Végül egy problémamentes és tiszta napunk lett. Folytanunk kell harcot holnap, ugyanis nem lesz könnyű megtartani a pozíciónkat!

Vasárnap: Nagyon szeretném ezt a győzelmet, keményen fogok küzdeni érte.

A 2018-as FIA WRC szezonjából még két futam van hátra: a Katalán Rally , illetve az Ausztrál Rally.

Fotó: M-Sport Média

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ