Boldogan tértek haza Boldogkőről – PSZA Motorsport

Boldogan tértek haza Boldogkőről – PSZA Motorsport

MEGOSZTÁS

Négy különböző kategóriájú párossal érkezett a Mercarius Országos Rally Bajnokság második futamára a PSZA Motorsport csapata, ahonnan mindenki mosolyogva tért haza.

A verseny programjába három klasszikus Miskolci pálya került be, amiket szeretnek a versenyzők a szakaszok átlagsebessége miatt. Nem mellékesen csodaszép tájakon versenyezhetnek, az egyetlen rossz szájízt talán az okozhatja, hogy ez Magyarország egyik legnagyobb mélyszegénységben sújtott területe.

„Nagyon örültünk az új szervizparknak, ami minden igényt kielégített és a tavalyihoz képest nagy felüdülés volt. Egyesületi szempontból nagyon jól sikerült a hétvége, hiszen minden párosunk célba ért és voltak olyanok is, akik kupákat kaptak, ezen felül mindenki nagyon élvezte a futamot, hiszen nagy meccseket vívtak egymással” – kezdte a beszélgetést Szabó Árpád, a csapat koordinátora.

Annak ellenére, hogy erre a versenyre nem írták ki a Peugeot Kupát a Berta László – Császár László duó nem pihent, hiszen szeretnének az RC4-es kategóriában is megméretni.

„Laciék szempontjából ez a verseny egy újabb jó teszt volt, hiszen a változékony időjárásra még nem volt semmilyen beállításunk. Most már ezt is elmondhatjuk, hogy a végére sikerült összeraknunk egy jó esős beállítást, ezt egy privát teszten nem biztos, hogy ilyen jól sikerült volna. A fiúk nagyon élvezték a verseny minden pillanatát, az első gyorsasági szakasztól beékelték magukat a második helyre. Volt, hogy közelebb tudtak autózni Hangodiék mögött, de végül a második helyet szerezték meg, amihez gratulálunk” – folytatta Árpi.

A Szőnyi András – Vajnai Dániel duó az ORC P12-es kategóriájában a Salgótarjáni dupla defektes kiállás után újra szerencsét próbált.

„Andrisék végig hibamentes versenyt futottak, végül a negyedik helyet szerezték meg, ami nagyon jó eredmény annak tudatában, hogy ők kihagyták a teljes tavalyi évet. Ennek tudatában bizakodva néznek a jövőbe, főleg úgy, hogy a következő verseny nekik szinte hazai pálya lesz” – tette hozzá Árpád.

A Helembai Zsolt – Holecz László páros óriásit harcolt, talán elmondható, hogy az ő kategóriájuk a legdurvább idén. Az ORC P13-ban a jelenlegi indulók közül, akár öt páros is tud a győzelemért harcolni. Mi sem bizonyítja jobban, hogy a verseny fél távjánál szinte mindenki állt az élen.

„Csikaréknak nehéz dolguk lesz idén, ebben a kategóriában nem lehet elvenni a gázt, mert azonnal változik az eredmény. Az első verseny ugyan megnyerték, most be kellett érniük egy harmadik hellyel. Jártak sokkal előrébb is, de borzasztóan erős párosok és autók ellen kell menniük. Még az utolsó szakaszra sem mehettek ki nyugodtan, mert nem lehetett tudni ki nyer. Nagyon sajnálták, hogy Bodogán Feriék idő előtt búcsúztak, mert velük még izgalmasabb lett volna végjáték” – folytatta Szabó Árpád.

A csapat negyedik párosa szintén az ORC-ben indult, a Petróczy Péter – Nagy Ádám duó egy kategóriát feljebb a P14-ben gyűjtögette a kilométereket. Petiék nem tervezték az egész szezont, de már most tudják, ott lesznek a Dunakanyar Rallyn is.

„Petiéknek volt egy – két technikai problémájuk és kalandjuk is, megforogtak, jártak itt – ott, de boldogan értek ők is célba. A P14-es kategória negyedik helyét szerezték meg és újabb értékes pontokat raktak be az év végi kosárba” – zárta a beszélgetést Szabó Árpád.

A PSZA Motorsport csapatnál ez a hét sem a pihenésről szól, hiszen pár nap múlva az Eger Rallyn újra ott lesznek. Egerben a Rally2 és a Rally3 indul, ahol a csapat kilenc párossal vesz részt.

Köszönet a csapat támogatóinak: Virtech Labs Bt., Dolphio Technologies Kft., Doboz és Acélszerkezet Kft., Interpasszív Kft., Mogacél Kft., Arthand System Kft., SZRV Racing Kft., Handball Family Bt., Közbeszerzés Figyelő Kft., Netdragon Service Group Kft., Millers Oils Hungary, Hankook Racing Tyres, Matricakell.hu, FoliaZ.hu., GN Group Kft., Kormosadi.hu, SFR Parts Kft.,Mobil Vizsgáztató Kft., BPracing.hu, Truckport Hungary Kft., Ten-Line Kft., Kulcsár-System Kft., MNASZ Tehetséggondozó Program, Primun Go Kft., VBM-Integrum Kft., SR-Therm Kft., KBL-Trend Home Hungária Kft., Charvát Kft., Panka Plast Kft.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ