Bizakodó Ogier – WRC 67. Svéd Rally 2019

Bizakodó Ogier – WRC 67. Svéd Rally 2019

MEGOSZTÁS
Fotó: Citroen Racing Media

A Citroën Total World Rally Team regnáló világbajnoki kettőse Sebastien Ogier – Julien Ingrassia miután megnyerte a szezonnyitó Montét gőzerővel készül a szezon második futamára a 67. Svéd Rallyra. A szezon egyetlen havas, jeges futama komoly kihívások elé állítják majd a pályafutásuk során már  – nem skandináv pilótaként – háromszoros futamgyőzteseket. Ogier bizakodik a jövőheti havas värmlandi erdőkben zajló futam előtt, miközben a tesztek során, egyre jobban belakja a C3 WRC-t.

A C3 WRC tavalyi második helyezése után, amely során végig keményen küzdött a győzelemért – Craig Breen – a C3 WRC lengézcsillapítóin, illetve a felfüggesztés geometriáján is változtattak. A két napos tesztprogrammal készülő francia csapat a lehető leghatékonyabban igyekszik alkalmazkodni a naptárban mindössze egyszer szereplő télies, havas, jeges rally feltételeihez.

Sesbastien Ogier and Julien Ingrassia testing the Citroen C3 WRC, south of France on january 16, 2019

 

Sebastien Ogier poses for a portrait at 2019 WRC livery reveal at Autosport International Show 2019 Birmingham, United Kingdom

Sébastien Ogier – Citroën Total WRT –  #1

Pályafutása során eddig 9 alkalommal vett rész a futamon, amelyet háromszor meg is nyert – 2013, 2015, 2016

Ez az a rally, amelyet mindig is élveztem. Fantasztikus érzés itt WRC-t vezetni. Abban bízom, hogy jó körülmények állnak majd a rendelkezésünkre, hogy jól érezzük, majd magunkat, bár tudom, hogy elsőként gyakran jelentős hátrány jelent a jéggel fedett hóréteg miatt. Kíváncsian várom, hogy a szakaszok felszíne hogyan változik, majd a második körre, mert arra számítok, hogy a jégréteg véknyodásával megjelenik, majd a murvás altalaj. A tesztek alatt egyre jobban éreztem magam az autóban  a megtett kilométerreknek köszönhetően. Természetesen, mint mindig a lehető legjobbra fogok törekedni.

A FIA WRC állása – Pilóták

Sébastien Ogier – 29 pont
Thierry Neuville – 21 pont
Ott Tänak – 17 pont
Kris Meeke – 13 pont
Sébastien Loeb – 12 pont
Jari-Matti Latvala – 10 pont

A FIA WRC állása – Gyártók

Hyundai WRT – 30 pont
Citroën Total WRT – 25 pont
Toyota Gazoo Racing – 25 pont
M-Sport Ford WRT – 14 pont

Citroen Racing Media

 

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ