Betelt a pohár

Betelt a pohár

MEGOSZTÁS

Az utolsó előtti gyorsasági szakaszon a Mitropa Club negyedik helyéről váltó probléma miatt búcsúzott a Mecsek Rallye-ról a Solid Racing Team párosa, a Kállai Tamás – Szilassy Arnold duó.

„Brutálisan jó lett az új motorunk, Kálmán Tomi nagyon rövid idő alatt eszméletlen jól rakta össze, ezáltal amíg mentünk nagyon jó volt autózni” – kezdte a beszélgetést Kállai Tamás, majd hozzátette. „A nagy meleg nem csak emberileg volt komoly feladat, a technikát sem kímélte, a hangosítás túlmelegedés miatt folyamatosan lekapcsolt, plusz a gáz visszahúzó rugó miatt folyamatosan felakadt a gáz. Az első két gyorsasági szakaszt így teljesítettük, közel húsz kilométert mentünk így, aminek köszönhetően a fék teljesen szétégett, hiába vettem le a lábam a gázpedálról, az autó nyomta tovább így folyamatosan fékeznem kellett, hogy ne essünk be a fák közé. Így kicsit segítség volt, hogy a kör utolsó szakasza etap lett. A nap végén a katasztrófavédelem kérésére törölték a hátralévő szakaszokat, így a folytatás másnapra maradt. Szombaton egész gördülékenyen ment minden, úgy mentünk ki Arnolddal az utolsó körre, hogy a célba érés simán meglesz, bár jó eredményre nem számítottunk, hiszen az apró hibák rányomták a bélyeget a hétvégére. Az utolsó előtti szakaszon minden előjel nélkül negyedikben utazva az erdőben felrobbant a váltónk a kisvaszari elágazás előtt. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy ki tudtunk gurulni a pályáról, így senkit nem zavartunk. A Mitropa Club negyedik helyéről búcsúztunk úgy, hogy az előttünk lévő autók mind turbósok és összkerekesek voltak. Már úgy jöttünk el a versenyre, hogy a kocsi kap még egy utolsó utáni esélyt, amivel sajnos nem tudott élni. A csapattal összedugtuk a fejünket és úgy döntöttünk, hogy az autót 100 százalékosan rendbe rakjuk és egy másik megbízhatóbb típus után nézünk, de ez egyelőre még maradjon titok.”

A csapat együttműködő partnerei: Raiker Kft., Tower-Tech Kft., Ecoffice Technology Kft., Dél-Projekt Kft.ATG&CO Kft., SeqOmics Kft., Best-Vill 2000. Kft., NN Pénzügyi Tanácsadó Bt., Evolution Consulting Kft. HR master, Innovitas Nonprofit Kft., Orinionway Kft., Tánci Kft., Huniper Permetező Kft., Hàrom-Társ Kft., Rowa Chemicals Kft., Dokutech Kft., Corvinum Zrt., LABNET Kft., Hancosy-X Kft., Egrokorr Zrt., Koos-Weber Kft., C+D Automatika Kft., Robitlag Bt., ColorShark Kft., Krarusz.hu, VPT Group, MT Intersped Kft., SP Kosaras Kft.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ