Berta Benjámin a pole pozícióért harcolna Vallelungában

Berta Benjámin a pole pozícióért harcolna Vallelungában

MEGOSZTÁS

Pénteken két szabadedzéssel folytatódott a program, Berta Benjámin pedig ismét az élmezőnyben autózott. Ez utóbbi komoly bizakodásra ad okot a Solution Racing háza táján!

Honfitársunk még csupán a harmadik versenyhétvégéjét tölti az F3-as Dallara volánja mögött, de a tempója alapján az előző versenyekhez hasonlóan a TopJet FX2000-es sorozat vallelungai fordulójának egyik nagy esélyese. A magyar srácnak nem volt egyszerű napja, hiszen az óriási létszámú mezőnyben nagyon nehéz volt tiszta kört összerakni:

„Csupán csak két bemenetünk volt, de nehéz napot tudhatunk a hátunk mögött. Mindösszesen körülbelül tíz kört tudtam összerakni, mert folyamatos megszakítások, piros zászlós fázisok és balesetek tarkították az etapokat. Ennek ellenére hasznos napot zártunk, és értékes tapasztalatokat gyűjtöttünk, valamint féket optimalizáltunk az autón. Biztató, hogy a sok komplikáció ellenére is folyamatosan a top2-es időket futottam, és csak 3 tizedre mozogtam az abszolút első helytől. A legfőbb rivális harmincöt lóerővel erősebb technikával rendelkezik, de úgy gondolom, egy közel tökéletes körrel van esélyem a pole pozícióra. Ha ez nem jönne össze, pánikra akkor sincs ok, hiszen a második helyről indulva egy jó rajttal és egy mély féktávval, vagy az ellenfél kitartó fárasztásával elérhető a futamgyőzelem. Ma az a cél, hogy jól felépített taktikával minél előrébb végezzünk a kvalifikáción, a többit pedig meglátjuk holnap.” – nyilatkozott magabiztosan Benjámin.

Ha szeretnél szurkolni Berta Benjáminnak, akkor (11:25 időmérő, 14:40 első verseny) a sorozat hivatalos oldalán lévő LIVE STREAM adást követve megteheted!

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ