Benyó Máté: „Remélem, hogy Norvégiában is képes leszek felvenni a legjobbak ritmusát”

Benyó Máté: „Remélem, hogy Norvégiában is képes leszek felvenni a legjobbak ritmusát”

MEGOSZTÁS

Benyó Máté: „Remélem, hogy Norvégiában is képes leszek felvenni a legjobbak ritmusát”

A hétvégén Norvégiában folytatódik a 2023-es Rallyecross Európa-bajnokság, ahol a harmadik huszárvágására készül Benyó Máté. A Korda Racing versenyzője összetettben két futamot követően legjobb magyarként a hatodik pozícióban áll, s arra készül, hogy a számára ismeretlen pályán ismételten meglepje a teljes mezőnyt.

Folytatódik az idei rallyecross Európa-bajnokság, melyen 2023-ban az RX1-es kategóriában egész szezont teljesít a Magyar Rallycross Országos Bajnokság mellett Benyó Máté. A Korda Racing versenyzője eddig remekel az EB-n: a nyirádi idénynyitóján az 5. helyen végzett, míg két hete, a portugál Montalegre Circuit-on a 7. helyen zárt, és összetettben két futamot követően legjobb magyarként a hatodik pozícióban áll.

Ezúttal Norvégiában, a legendás Hell ringen folytatódik a 2023-es Rallycross Európa-bajnokság a mostani versenyhétvégén. Máté a Peugeot 208 ERX-szel ismét csodát tenne – a döntőbe kerülése kis híján ezzel érne fel –, és ismételten jelezné a mezőnynek, vele komolyan kell számolni már az első évében.

Nagyon várom a soron következő Európa-bajnoki fordulót. A Norvégiában található legendás Hell nevű rallyecross pályára látogatunk ezen a hétvégén. Erre a versenyre is nagyon erős mezőny gyűlt össze, ráadásul több régi, legendás név is visszatér erre a futamra az állandó résztvevők mellett. Ugyan nem versenyeztem még ezen a pályán, de a karakterisztikájából fakadóan úgy gondolom, gyorsan fel tudom majd venni a ritmust. Nagyon sok értékes tapasztalatot gyűjtöttünk az előző versenyeken, ezeket felhasználva szeretnénk Norvégiában is eredményesen szerepelni. A fő célkitűzésünk a döntőbe kerülés és ott a minél jobb pozíció elérése – közölte Máté.

A Korda Racing csapatvezetője úgy véli, fiatal versenyzője abszolút alkalmas arra, hogy Nyirád után újfent ott legyen a végelszámolásnál, de nem szeretne felesleges terhet rakni a vállára.

„Máté nemcsak rárúgta az ajtót a mezőnyre, hanem a sok rutinos pilóta között egyértelműen látszik, nem kell a T betűt kitennie az autója hátsó szélvédőjére. Sokat beszélgettem vele a felkészülés alatt, és úgy vélem, fejben is nagyon egyben van, ami ezen a hétvégén döntő lehet majd. Az, hogy számára ismeretlen a pálya, nem jelent semmit, hiszen Nyirádon kívül kizárólag ismeretlen ringeken versenyzünk az Eb-n. Portugáliában megmutatta, milyen gyorsan tanulja a pályát, most sem lesz másként. Valahol azt érzem, Máté ott lesz a döntő közelében, és ha kiautózza magából azt, ami benne van, akkor újabb kellemes meglepetést okozhat.” – jelentette ki Spitzmüller Csaba.

A Korda Racing együttműködő partnerei: Fenstherm Kontakt Kft., Hertz – Mercur Rent a Car Kft., Novo-Fire Kft, Sun&Fun Holidays Kft., Hetech-Trend Kft., Generalkommandó.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ