Benyó Máté: „A mennyek kapuja helyett a pokol tornácán löktek át”

Benyó Máté: „A mennyek kapuja helyett a pokol tornácán löktek át”

MEGOSZTÁS

A hétvégén Norvégiában folytatódott a 2023-as Rallycross Európa-bajnokság, ahol megtapasztalhatta Benyó Máté, hogy a jó eredmény nemcsak rajta múlik. A Korda Racing versenyzőjét ugyanis a biztos döntős helyről úgy kilökte a riválisa, hogy nemcsak fontos Eb-pontokat veszített összetettben, de a finalista álmait is elveszítette, ráadásul az autója is megsérült.

Folytatódott az idei rallycross Európa-bajnokság, melyen 2023-ban az RX1-es kategóriában egész szezont teljesít a Magyar Rallycross Országos Bajnokság mellett Benyó Máté. A Korda Racing versenyzője egészen a norvég futamig, sőt, annak elődöntőjéig remekelt az EB-n. A nyirádi idénynyitón az 5. helyen végzett, míg két hete, a portugál Montalegre Circuit-on a 7. helyen zárt, és összetettben két futamot követően legjobb magyarként a hatodik pozícióban állt.

Aztán a legendás Hell ringen is folytatta a remeklését, ugyanis az elődöntőbe a 4. legjobb idővel került, majd a döntőbe jutásról szóló futamon a finálét jelentő 2. helyen haladt. És ekkor megérkezett mögötte a nagy rivális, majd egyszerűen kilökte Mátét a pályáról, aminek következtében kitört a Peugeot 208 ERX jobb hátsó futóműve, így ki kellett állnia a versenyből. Máté végül a 11. helyen végzett, azaz így is szerzett pár pontot.

„Ezúttal sajnos az eredmény és a zsákba rakott pontok száma nem tükrözi a hétvégi teljesítményünket. Az előfutamok után ismét a nagyon előkelő 4. helyen jutottunk tovább az elődöntőbe, ami a második elődöntő 2. rajtkockáját jelentette. Teljesen reális esélyünk volt a döntőbe kerülésre, de sajnos hamar a mennyből a pokolba kerültünk. A rajt utáni helyezkedésben a bajnokságot vezető ellenfelem kiszorított a pályáról, aminek következtében kitört a jobb hátsó futóműve az autónak és ki kellett állnunk a versenyből. Az ellenfelem az esetért 10 másodperces büntetést kapott, de sajnos ez rajtam nem segített. Hiába tehát az addigi remek tempó, így csak a 11. hellyel és az azért járó pontokkal térhettünk haza. Csalódottak vagyunk a csapattal, hiszen azt gondoljuk, többet érdemeltünk volna. A versenyzés már csak ilyen, próbálunk a pozitívumokból építkezni és hiszünk abban, hogy a következő versenyeken jobban mellénk áll a szerencse is. Gratulálunk Kárai Tamásnak és csapatának a 3. hely megszerzéséhez! Nagyon köszönöm a csapatomnak, a Korda Racingnek a tökéletes munkát és szurkolóinknak a rengeteg támogatást! Két hét múlva teljes erőbedobással a svéd fordulón, Höljesben folytatjuk a versenyzést” – közölte Máté.

A Korda Racing csapatvezetője szerint fiatal versenyzője most megtapasztalhatta, ebben a sportágban minden előfordulhat, sőt, annak az ellenkezője is.

„Máté most megtapasztalta, hogy ebben a mezőnyben még az elődöntőben sem adják ingyen a jó helyezést. Pedig az ütközésig úgy tűnt, akár még a dobogó is összejöhet… Aztán a mennyből hirtelen a pokolba került. Semmi baj, az autót összerakjuk, aztán Svédországban újra megmutatjuk” – jelentette ki Spitzmüller Csaba.


A Korda Racing együttműködő partnerei: Fenstherm Kontakt Kft., Hertz – Mercur Rent a Car Kft., Novo-Fire Kft, Sun&Fun Holidays Kft., Hetech-Trend Kft., Generalkommandó.
2023. június 21.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ