Bemutatkozik a Korda Racing R5-ös Volkswagenje

Bemutatkozik a Korda Racing R5-ös Volkswagenje

MEGOSZTÁS

 

Számos újdonsággal érkezik az idei Szilveszter Rallyra a Korda Racing, a magyar bajnokcsapat itt mutatja be a nagyközönség előtt vadonatúj versenyautóját, a Volkswagen Polo GTi R5-öt, mellyel a futam háromszoros győztese, Vincze Ferenc áll rajthoz.

 

A hagyományoknak megfelelően idén is az óév utolsó napjaiban, a Hungaroringen megrendezésre kerülő Szilveszter Zárja a versenyszezont, melyre számos újdonsággal készül az Országos Rally Bajnokság abszolút első helyét elhódító Korda Racing. A legnagyobb újdonságot a csapat vadonatúj versenyautójának bemutatkozása jelenti, Vincze Ferenc egy Volkswagen Polo GTi R5-tel száll harcba negyedik szilveszteri futamgyőzelméért. A Polo mellől azonban nem hiányozhat a bajnok autó, a Skoda Fabia R5 sem, mellyel ezúttal Kurtos Róbert száll harcba. A két R5-ös autó mellett a Korda Racing egy igazi unikumnak számító Skoda Octaviát is hadrendbe állít, mellyel az MTVA csapata előfutóként vesz részt a versenyen. Az autót a csatorna sportriportere, B. Németh Péter fogja irányítani, aki mellett a jobb 1-ben körről-körre váltják egymást a navigátorok, akik között több élsportolók is felbukkannak.

 

„Számunkra egy picit hamarabb érkezett idén a Jézuska, hiszen a napokban megérkezett főhadiszállásunkra legújabb fegyverünk, a Volkswagen Polo R5.” – mondta Korda Erik a versenyt megelőzően. „Egy picit átalakítjuk a jövő évre a portfolióinkat, és lecseréljük az egyik Skodát. Ennek köszönhetően a Szilveszter Rallyn már látható is lesz az új fegyver, a Volkswagen Polo GTi R5, melynek fedélzetén Vincze Ferenc teljesíti az első szolgálatot. Ferike nagyon jól ismeri a versenyt, első közös sikerünket is itt arattuk, így remek lehetőség lesz az első tapasztalatok megszerzésére. Bár idén több újdonság mellett a kategória világbajnokával, a pályafutását a Toyota Gazoo Racing WRC csapatánál folytató Kalle Rovanperával is meg kell küzdenünk, a győzelemről ennek fényében sem fogunk lemondani, a Polo mellett ebben most Szőke Tamás lesz még Ferike segítségére.

 

Természetesen visszük a Fabiát is a Hungaroringre, melyben egy jól ismert Mitsubishi pilótát, Kurtos Róbertet köszönthetünk. Robi most látta elérkezettnek az időt, hogy kipróbáljon egy R5-ös autót és nagy megtiszteltetésnek tartjuk, hogy csapatunkra esett a választása, igyekszünk mindenben a segítségére lenni, hogy szép emlékekkel zárja az idei szezont.

 

Szolgálunk még egy igazi különlegességgel, mégpedig egy Skoda Motorsport-os Octaviával. Ez az Octavia ugyan nem egy épített versenyautó, de ez is a gyár boszorkánykonyhájából került ki. Még a WRC-érában ez az autó az egyike volt a gyári csapat versenyzői által használt tréning autóknak, azok közül is a legelső. Ezt az autót most az MTVA sportriportere, B. Németh Péter fogja kormányozni. Peti pedig igencsak szem előtt lesz, hiszen egyrészt előfutóként teljesítheti a távot, másrészt az autó fedélzeti kameráján keresztül a nap folyamán több alkalommal és élő bejelentkezés lesz látható a versenyről. Csapatunk negyedik tagja ezúttal a MARB Bajnok Horvát Attila lesz, aki ezúttal is a Lada VFTS-t állítja hadrendbe.

 

A Korda Racing versenyzői a Szilveszter Rallyn:

B. Németh Péter – Skoda Octavia

Vincze Ferenc/Szőke Tamás – Volkswagen Polo GTi R5

Kurtos Róbert/Fridrik Gergő – Skoda Fabia R5

Horváth Attila – Lada VFTS

 

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Keviép Építőipari és Szolgáltató Kft, HERTZ – Mercur Rent a Car Kft, ENEOS Motorolaj – Szakál-Met-Al Kft., Lánchíd 19 Hotel, Verbis Kft., Blaora Kft., Corax-Bioner Kft., FEOL Kft., FKZ-Tools Kft, Raorg Translog Kft., BIO-EU Kft., Sztráda 92 Kft., Al Oliva Kft., Master Aid, Prémium Szerszámker Kft., Natur Tanya Kft., Ventil Kft., Young Kft., Régió-Center Kft., Iramko Trade Kft., BWS Belsőtér Belsőépítészeti Kft., VPT-Group Kft, Schwarzmüller, Úsovsko Kft., Busz-Plusz Kft., Kuhn Rakodástechnikai Kft., VIWA, Szerszámbróker Kft., Staplecare Kft., Abacus Invest Kft., Tibuktu Bt., Szakálfém Kft, Kuhn Földmunkagép Kft, Agria-Telecom Kft, HSI-Mátra Kft, Bartron’07 Kft, Penzz-Impex Kft, J-Trend Kft, HCZ Autó BT, Revo-Tec Kft, Renesis Kft, Ivanics Csoport, THEISS Kft

2019. december 23.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ