Balszerencsés kakucsi hétvége – #971 Panyik Dániel – Astra Divízió

Balszerencsés kakucsi hétvége – #971 Panyik Dániel – Astra Divízió

MEGOSZTÁS

#971 – Panyik Dániel
Astra Divízió
Euroaszfalt Rallycross OB VI. futam, KakucsRing

Balszerencsés kakucsi hétvége

Panyik Dániel: Greinbach után nagyon bíztam abban, hogy egy kis szerencsével, akár tovább is csökkenthetem a lemaradásomat a kategória második helyéért folytatott csatában. Fortuna azonban nem állt mellém vasárnap, mert a döntőben az első kanyarokban zajló pozícióharcban, megsérült az Astrám jobb első kereke.

Szombaton tizenketten vágtunk neki a versenyhétvége küzdelmeinek. Az első szabadedzésen a hatodik, majd a másodikban a harmadik helyen fejeztem be a finomhangolást az előfutamokra.

Az első kvalifikációs futamban 2:42.415 perccel teljesítettem a négy kakucsringi kört ( 1043 m / 1145 m), ami a harmadik helyet jelentette. A második kvalifikációs futamban elért 2:43.497 perces időmmel a negyedik helyen értem célba, így a nap végén is ebben a pozícióban zártam.

A vasárnapi, harmadik, záró előfutamban ismét a negyedik helyen finiseltem.

A második elődöntő második rajtkockájából várhattam a folytatást. Farkas Roland mögött hozva a kötelezőt a második helyen zártam az elődöntőt. Külön öröm volt a számomra, hogy csapattársam Dóczi Bence harmadik lett mögöttem és így két proexes is a döntőbe került.

A döntőben jól sikerült a rajtom! Harkányi Máté volt mellettem. Az első kanyar béli pozícióharcban, hamar eldőlt kettőnk küzdelme, megsérült a jobb első kerekem, miután egy gumibálával ütköztem… én ott kiszálltam… A csapattársamat gyorsan elengedtem, legalább neki legyen egy jó döntője. Végül hatodikként zártam a döntőt. Többet vártam ettől a hétvégétől, de ez nem a „Mi lett volna, ha…” sportága.

Máriapócson reményeim szerint fordul a kocka és Fortuna mellém áll, én pedig kiegyensúlyozott teljesítménnyel tudom majd zárni az idei szezont a RabócsiRingen.

Köszönet a Proexnek az autóért, valamint a Szüleimnek, mert mögöttem állnak és segítenek mindenben.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ