Balszerencsés év kezdet! – Várkonyi Szabolcs – Makai Gergely “MGR”

Balszerencsés év kezdet! – Várkonyi Szabolcs – Makai Gergely “MGR”

MEGOSZTÁS

Balszerencsés év kezdet!

A Ritmus Ase párosát, a Mitsubishi EVO IX-el versenyző Várkonyi-Makai duót nem kísérte szerencse a 7. Ina Kumrovec Rallye-n, egy jobb hátsó defekt és az azutáni késés megpecsételte a sorsukat.

Várkonyi Szabolcs:

Jól kezdődött a verseny, az első napi prológon a legjobb magyar és a legjobb nem R5-ös páros is mi voltunk. Persze tudtam, hogy a másnapi szűk, sodrós, dobálós gyorsokon ez nem valószínű, ezt még szoknom kell a Mitsubishivel, mert sajnos a teszthez nem találtunk még hasonló helyet sem. Az első gyorson így elég sokat kaptunk, de másodszorra, mikor a többiek csak pár másodpercet javultak, mi közel 20-at, így nagyon vártuk a következőt! Sajnos ott 3-4 km után kaptunk egy defektet, bár nem éreztem, hogy miért ,de szétnyílt a felni középen, így itt több,  mint egy percet kaptunk, gyakorlatilag értelme sem volt már tovább menni. Ezt még tetézte, hogy az indokolatlanul szűk etap idő miatt még késtünk is 10 percet. Ám úgy döntöttünk, gyűljenek a km-ek, ezért kimentünk az utolsó gyorsra, ahol sajnos csak 1-2 km-t mentünk és meg kellett állnunk a félig csapattárs Szilágyiék balesete miatt, de aztán kiderült, hogy szerencsére jól vannak!!  A célba ezek után be se mentünk. Most a Rebenland Rallye következik 2 hét múlva, remélem ez egy jó gyakorlás volt a hasonló pályák miatt és már bátrabb leszek az autóval.

Makai Gergely „MGR”:

Már a pályabejárás után tudtuk, hogy nem lesz könnyű verseny. Nagyon szűk és sok levágós kanyar várt minket. Most először volt abban részem, hogy a gyors dobálós pályán milyen gyorsan kell diktáljak, volt olyan rész, ahol felnézni sem tudtam. A második gyorsasági szakaszon az elsőhöz képest sokat tudtunk gyorsulni, ezért nagyon vártuk a többi szakaszt. A harmadikon elrajtolva úgy éreztem, hogy most mégjobban haladunk, aztán jött egy jobb hátsó defekt. Kimentünk a stop-ig, majd pár perc keresés után találtunk egy helyet az út szélén ahol nekiálltunk cserélni. Sajnos annyira szűk volt az etap idő, hogy kikéstünk és kaptunk 100 másodperc büntetést. Így a jó helyezéstől elbúcsúzva álltunk oda az utolsó rajthoz, ami etap lett számunkra Szilágyi Janiék esése miatt. Következik a Rebenland rally, bemelegítésnek tökéletes verseny volt ez, örültünk volna egy jó eredménynek, de reméljük majd Rebenlandon a szerencse is mellénk áll.

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ