Baja Poland: Laller célban, Kárpáti Péter nem tudott elrajtolni a zárónapon

Baja Poland: Laller célban, Kárpáti Péter nem tudott elrajtolni a zárónapon

MEGOSZTÁS

Két rövid szakasszal zárult vasárnap a Baja Poland, ám a Laller Racing Dakar Team magyar indulói közül csak az egyik tudta befejezni a világkupát. A táv rövidsége ellenére Horváth Lajost keményen megdolgoztatta a terep, míg Kárpáti Péter a szombati bukásával járó fájdalmai miatt kihagyni kényszerült ezt az etapot.

„A pénteki prológ helyszínének egy részén, 20 kilométerrel kezdtük el az utolsó napot. Mélyhomokos erdős terepet adtak alánk, ami nem annyira ízlett nekem, több helyen is gigantikus, autónagyságú nyomokkal kellett megküzdeni. A második szakasz egy tempós, jól motorozható 10 km volt, amit viszont már nagyon élveztem. Klassz szervezés, gyönyörű szervízpark, brutális pályák – akárcsak a HunGarian Bajan -, ilyennek kell lennie egy tereprali világkupának.” – zárta mondandóját a Dakart kétszer is megjárt Horváth Lajos „Laller”, aki összetettben a középmezőnyben végzett.

Kárpáti Péter a szombati esése után még biztos volt abban, hogy rajthoz állhat és befejezheti a lengyel Baja-t, ám a szervezete ezt máshogy gondolta:

„Egész éjjel nem bírtam aludni a fájdalomtól, ez pedig sajnos megpecsételte a sorsom a zárószakaszt illetően. A tegnapi bukásomkor a nyakmerevítő megütötte a mellkasom, plusz a nyakam is fáj, nehezemre esnek a hirtelen mozdulatok. Éppen ezért reggel úgy döntöttem, hogy biztonsági okok miatt kihagyom az utolsó napot. Bár nem vagyok jókedvű a tudattól, hogy így nem sikerült teljesíteni a lengyel futamot, de a lényeg, hogy nincs nagyobb bajom. Ebből is lehet és kell tanulni, megyünk tovább a megkezdett úton.” – összegzett Kárpáti Péter.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ