Az M-Sport készen áll a monte-carloi bemutatkozásra a vadonatúj Puma Rally1 Hybriddel

Az M-Sport készen áll a monte-carloi bemutatkozásra a vadonatúj Puma Rally1 Hybriddel

MEGOSZTÁS

Ahogy az M-Sport Ford World Rally Team megkezdi a rali-világbajnokság új hibrid korszakát, nézzünk néhány gyors gondolatot a 2022-es Monte-Carlo Rallye előtt:

– Az új szezon a hibrid korszak kezdetét és egy új, feltűnő elektromos ihletésű autó bevezetését jelenti, és az M-Sport csapata izgatottan várja az előttük álló kihívásokat és egy versenyképes szezon ígéretét.
– Az idei Rally1-es autókban egy 100 kW-os hibrid egység található, amely egy 1,6 literes turbófeltöltős belsőégésű motorral van összekapcsolva, és a sportág történetében először 100%-ban megújuló üzemanyagot használ.
– A hagyományos szezonnyitó négy napon keresztül zajlik majd, a szervizpark idén az esemény teljes ideje alatt a monacói kikötő területén lesz.
– Az első alkalommal versenyben használt hibridek jelentette plusz kihívást tovább fokozza, hogy egyik versenynapon sincs napközbeni szervizpont.
– 2022-ben az ír Craig Breen és Paul Nagle vezeti az M-Sport csapatát Adrien Fourmaux és Alexandre Coria, valamint Gus Greensmith és Jonas Andersson mellett.
– A kilencszeres rali-világbajnok Sébastien Loeb is csatlakozik az M-Sport csapatához, új navigátorával Isabelle Galmiche-csal, akivel egyszeri alkalommal vesz részt az ikonikus szezonnyitón.
– A csapat sokrétű tapasztalatra fog szert tenni, mivel a fiatal, friss tehetségek a sportág ikonikus versenyzőjének tudásával párosulnak.
– A 2022-es szezon során az M-Sport és a Ford 25 éves együttműködését ünnepli a FIA rali-világbajnokságban. Ezalatt az idő alatt a csapat három gyártói VB címet nyertek a Fordnak, és összesen hét FIA-világbajnoki címet. A „Kék Ovál” párosai 61 futamgyőzelmet és rekordot jelentő 268 egymást követő pontszerző versenyt teljesítettek eddig.

Puma Rally1
Cockermouth, England
10th – 11th January 2022
Photo: Drew Gibson

Rich Millener – M-Sport Ford World Rally Team csapatfőnök
“A Rallye Monte-Carlo előtt óriási a várakozás, mind a mi és mind a rajongók részéről. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy végre már ott lehetünk és megmutathatjuk mindenkinek, hogy min dolgoztunk olyan keményen az elmúlt 18 hónapban. Rendkívüli mennyiségű munkát fektettünk abba, hogy az autóink készen álljanak a ralira. Természetesen várnak ránk kihívások, ha egy új autóval állunk rajthoz, de nagyon elégedettek vagyunk azzal a helyzettel, amelyben az év első versenyére készülünk.
“Nagyon boldogok és izgatottak vagyunk az idei szezonra tervezett felállásunkkal kapcsolatban; Craig, aki az első teljes szezonjában csatlakozott hozzánk, jelentős szerepet játszott az autó tesztelésében és a csapat számára nyújtott visszajelzésekben. Örülünk, hogy Gust és Adrient is megtartjuk teljes szezonra, mivel egyre több tapasztalatot szereznek a WRC-ben, és arra számítok, hogy a szezon során nagyszerű eredményekért fognak küzdeni. Sébastien Loeb csatlakozása hozzánk sokak számára valóra vált álom az M-Sportnál, és tudjuk, hogy a többi versenyző is profitálni fog a Monte-Carlóban szerzett tapasztalataiból. Mindent megtettünk azért, hogy a lehető legjobb pozícióba kerüljünk a szezonnyitóra, most már csak a párosainkon múlik, hogy megmutassák, mire képesek!”

Sebastien Loeb

“Gyökeres környezetváltozás a Dakar-ralin eltöltött három hét után, de még mindig nagyon izgalmas a Monte-Carlo-rali rajtja, különösen a WRC új hibrid korszakában.
“Büszke vagyok a Malcolm csapatával való együttműködésre is, a velük való együttműködésről egész pályafutásom során beszéltünk, de soha nem sikerült megvalósítani, szóval köszönöm mindenkinek, az M-Sportnak, a Ford Performance-nak és a Red Bullnak, hogy végre egy ilyen csodálatos eseményen megvalósulhat.
“Erre a rallyra biztosan kevésbé leszek felkészülve, mint a többi versenyző, de a Puma Hybrid Rally1-gyel való érzés azonnal nagyon jó volt, és minden összeállt. Alig várom, hogy jól érezzem magam ezen a hétvégén Isabelle-lel, az új navigátorommal és az egész M-Sport csapattal.”

Puma Rally1
Cockermouth, England
10th – 11th January 2022
Photo: Drew Gibson

Craig Breen
“Mindig valami nagyon különleges dolog a Rallye Monte-Carlóban versenyezni, de hogy ezt az M-Sport Ford World Rally Team számára tehetem, egy álom válik valóra! A csapat hihetetlen munkát végzett a Puma Hybrid Rally1 építésében és fejlesztésében, és ez meg is látszik rajta. Ez messze a legjobb raliautó, amit valaha vezettem, és a hibrid egységgel kiegészülve egy újabb dimenziót ad a ralinak. Paul és én élvezzük a kihívást, és nagyon várjuk már az előttünk álló évet az M-Sporttal és a Forddal.”

Puma Rally1
Cockermouth, England
10th – 11th January 2022
Photo: Drew Gibson

Adrien Fourmaux
“A Monte-Carlo Rallye-ra megpróbálunk mindent megtenni, érezni az autót és megérteni a teljesítményét a többiekhez képest. Ez lesz az első alkalom itt a WRC csúcskategóriájában, korábban már jártam itt a Fiesta Rally2-vel, az első alkalommal már az első tízes összesített helyezést jelentette! Szeretem ezeket az utakat, elég jól teljesítettem itt a múltban, szóval jó szereplésben reménykedem. Egyébként ez egy új korszak mindenki számára, így szükségünk lesz a tökéletes összhangra az autó megbízhatósága és a vezetési képességek között, hogy a rali végéig jól teljesítsünk. Reméljük, hogy a lehető legjobb eredményt tudjuk majd elérni, minden lehetséges!”

Gus Greensmith
“Izgatottan várom, hogy a 2022-es M-Sport Ford World Rally Team tagja lehetek, miközben a WRC történetének legjelentősebb szabályváltozása előtt állunk. A csapat nagyszerű munkát végzett az új autó fejlesztésében, és nagyon jól érzem magam a volánnál. Mindannyian biztosak vagyunk benne, hogy az autó sokkal versenyképesebb lesz, mint az elmúlt években, ami remélhetőleg több lehetőséget ad majd arra, hogy az élmezőny közelében harcoljunk. Elégedett voltam a tavalyi szezonban elért fejlesztéseimmel, és erre szeretnék építeni 2022-ben. Tavaly egy másodpercen belül voltam az első szakaszgyőzelmemhez, és úgy érzem, hogy az új csomaggal ez mindenképpen elérhető cél, és szeretnénk megpróbálni az első dobogót is megszerezni. Monte mindig is trükkös nyitóversenye volt a bajnokságnak, mivel már többször is indultam a futamon, és az új autó jól teljesít, nagyon várom már a rajt kihívását. Lényeges lesz, hogy a hétvége során növeljük a sebességet, különösen azért, mert ez lesz Jonassal a második közös rallynk. Még egyszer köszönöm az egész csapatnak azt a sok kemény munkát, amit a Puma Hybrid Rally1-be fektettek, és remélem, hogy egy jó eredménnyel tudjuk meghálálni nekik ezt a Montén.”

-END-

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ