Az M-Sport Ford Puma Rally1 hibridjei készen állnak a svéd jég megtörésére

Az M-Sport Ford Puma Rally1 hibridjei készen állnak a svéd jég megtörésére

MEGOSZTÁS

Miután a múlt hónapban álomszerűen indult a 2022-es FIA Rally Világbajnokság Monte-Carlóban, az M-Sport Ford World Rally Team, amely most arra készül, hogy nekivágjon  a Svéd Rally  téli körülményeinek

Idén a rali Umea felé veszi az irányt, egyenletesebb, havasabb körülményeket keresve. A rallyn az új korszak hibrid Rally1-es autói először szállnak szembe a hóval és a jéggel a verseny 17 szakaszán, amelyek hossza 265 kilométer. Miután néhány héttel ezelőtt az autók havas specifikációra való átállítása Adrien Fourmaux számára egy új autó építését jelentette, az M-Sport csapata a múlt héten sikeres teszteket végzett a verseny előtt. Miután minden csapattag egy-egy napot vezetett, a csapat most már jól felkészült a péntek reggeli rajtra .

Az M-Sport versenyzője, Craig Breen, aki jelenleg a negyedik helyen áll a pilóták összesített tabelláján, bár a második, ha leszámítjuk Sebastien Loebet és Sebastian Ogier-t (akik nem teljes szezont teljesítenek), eddig erős eredményeket ért el a havas utakon. Az ír nagyon szeretné megmutatni képességeit a nagy sebességű havas szakaszokon, hogy ismét dobogós eredményt érjen el.

Gus Greensmith élete első WRC szakaszgyőzelmét követően egy Ford Fiesta Rally2-vel teljesített egy kisebb norvég nemzeti versenyt, hogy hozzászokjon a speciális körülményekhez és vezetési stílushoz. A fiatal angol célja, hogy a Monte-Carlói eredményére építve megszerezze első laza felületű szakaszgyőzelmét.

Fourmaux a rali előtt egy kis időt töltött az M-Sport cumbriai Dovenby főhadiszállásán, ahol a szezonnyitó versenyen elszenvedett hatalmas balesete után segített a technikusoknak egy új autó megépítésében. A francia célja, hogy szilárd teljesítményt nyújtson Svédországban, építve a havas versenyeken szerzett korlátozott tapasztalataira, mivel eddig csak két versenyt teljesített négykerék-meghajtású gépekkel, a fiatal francia arra törekszik, hogy a 2022-es kampánya határozottan visszatérjen a helyes útra.

Svédországban veszi kezdetét az M-Sport WRC2-es programja, ahol két Fiesta Rally2-es képviseli a csapatot. A finn ifjonc Jari Huttunen visszatér, miután tavaly év végén Monzában sikeresen debütált az M-Sporttal, és csatlakozik hozzá a feltörekvő svéd csillag, Mattias Adielsson, aki először indul az M-Sport színeiben hazai WRC-versenyén.

A Svéd Rallyn indul az FIA Junior WRC Bajnokság is, amelynek keretében idén öt versenyen hat feltörekvő ralitalentum fog megmérkőzni egymással azonos Fiesta Rally3-as autókkal.

Virtuális médiafunkciónk február 23-án, szerdán 18:00-kor (CET (GMT+1)) lesz a Microsoft Teams segítségével. A híváshoz ezen a linken csatlakozhat – LINK .

Az eseményen személyesen részt vevő média számára a fentiekkel egy időben a szervizterületünk vendéglátóhelyén egy kerekasztal-beszélgetést is tartunk. Alig várjuk, hogy ismét a helyi médiát üdvözölhessük szolgáltatási területünkön, és reméljük, néhányukkal ott is találkozunk.

Richard Millener, a csapat vezetője:

A Monte 1-3-5-ös helyezéssel elért siker után Svédországban arra összpontosítunk, hogy megőrizzük ezt az eredményszintet. Craig nagyon erős pozícióból indul ezen a versenyen, és mivel az M-Sport Ford jelenleg vezeti a gyártók bajnokságát, teljes mértékben arra összpontosítunk, hogy ezen a héten még jobb eredményt érjünk el.

“A havas és jeges körülmények kihívást jelentenek majd a nem skandináv csapatok számára, de egy olyan autóval érkezünk erre a versenyre, amelyről tudjuk, hogy erős és rendkívül versenyképes, így optimisták vagyunk, igyekszünk a Montén elért sikerekre építeni. Úgy gondolom, hogy ezeken a gyors havas szakaszokon nagyobb tapadást fogunk elérni az új hibrid autókból, de a Dovenbyben lévő csapat továbbra is nagyon keményen dolgozik, hogy az autók készen álljanak a kihívásra“.

Craig Breen :“Nagyon izgatott vagyok, hogy egy új ralit fedezhetek fel Umeában. Már sokszor teljesítettem a ralit Torsbyben, de ezúttal teljesen új lesz, és már nagyon várom, hogy nagyszerű körülmények között versenyezzek. Ez az első rali laza felületen az új autókkal és a Puma hibriddel, szóval remélhetőleg jó lesz.”

“Nyilvánvalóan az első szakaszon az elejéhez közel indulunk, szóval ez valami újdonság lesz számomra, amit felfedezhetek. Második autónak lenni az úton nem a legjobb körülmények között lesz, de őszintén szólva ez egy olyan kihívás, amit már nagyon várok. Ez azzal jár, hogy jó bajnoki pozíciót szereztem, szóval végső soron ezért is jó.

“Remélem, hogy jó versenyem lesz, megpróbálok még több önbizalmat gyűjteni az autóval, ahogy Monte-Carlóban is tettük, és meglátjuk, hogy tudunk-e még egy erős eredményt elérni; a legfontosabb, hogy a bajnoki pozíciót erősnek tartsuk Horvátország felé, szóval meglátjuk, hogy alakul.”

Gus Greensmith : “Már nagyon várjuk a Svéd Rallyt, különösen most, hogy Umeában rendezik meg. Abból, amit eddig láttunk, a szakaszok nagyon-nagyon gyorsnak tűnnek, az egyik leggyorsabbnak, amit valaha láttam, szóval nagyon izgalmas lesz. Általánosságban a körülmények remeknek látszanak, így már alig várjuk, hogy nagy hófalaknak támaszkodhassunk. A korábbi tapasztalataim alapján, amikor tavaly laza talajon teszteltem a Pumát, az autó egyensúlya és minden nagyszerűnek tűnik, szóval izgatottan várjuk ezt a versenyt.”

Adrien Fourmaux: “Nagyon örülök, hogy két év után visszatérhetek Svédországba, és úgy néz ki, hogy remek útviszonyok várnak ránk ezen a híres ralin. A hangulat különleges, mivel ez az egyetlen olyan esemény, ahol 100 százalékban hó van, így mindig nagyon várom, mivel szeretek havon vezetni. Természetesen szeretnék jó eredményt elérni, de mindenekelőtt élvezni akarom a versenyt, és tapasztalatot szerezni ezen a felületen. Ez lesz az első alkalom számomra havon WRC autóval, szóval elég nagy lépés lesz, de már nagyon várom.”

Jari Huttunen (WRC2):
“Nagyon izgatottan várom a svéd rali rajtját, jó, hogy az M-Sporttal visszatérhetek az idei első ralimra. Ez egy nagyon különleges esemény, kihívást jelentő körülményekkel, de remek lehetőség arra, hogy a WRC2-ben szerzett tapasztalataimat gyarapítsam.

“Új helyszín és új utak várnak ránk, ráadásul ez az első alkalom, hogy havon indulok az M-Sport Forddal – szóval meglátjuk, mire leszünk képesek.”

Mattias Adielsson (WRC2)
“Fantasztikus lehetőség és büszke pillanat lesz számomra, hogy az M-Sport Ford World Rally Team-el elindulhatok a hazai WRC ralin. Nagyon jól felkészültnek érzem magam a közelgő kihívásra, és tudom, hogy megvan az anyag ahhoz, hogy a legjobb formánkat hozzuk a Fiesta Rally2-ben!

“De alázatos is vagyok, és tudom, hogy a srácok a WRC2-ben sokkal tapasztaltabb versenyzők, mint én; szerencsére ez a mi hazai pályánk, és úgy gondolom, hogy nagyon jó tempót tudunk diktálni a rali során, amint elkezdjük magunkat jól érezni.”

M-Sport Media

matezsoltee

 

 

 

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ