Az erdőben maradtak a pontok Opatijaban

 Az erdőben maradtak a pontok Opatijaban

MEGOSZTÁS

Sajnos nagyon röviden így lehetne jellemezni a hétvégi szereplésünket, azonban ennél lényegesebben több minden történt velünk az elmúlt hétvégén.

Május első hétvégéjén folytatódott számunkra a pontvadászat az Opatija rally-val mely ez egyik kedvenc versenyünk az évben. Sokadik alkalommal vettünk részt a versenyen, melyről több jó emléket is őrzünk, elég csak a tavalyi évre visszatekinteni ahol is az abszolút értékelés dobogóján zártunk annak is a harmadik fokán. Az idei évben is hasonló célkitűzéssel vágtunk neki a megmérettetésnek, habár láttuk, hogy idén sem lesz könnyű dolgunk, elég volt a nevezési listára pillantani, ami hemzsegett a jó nevű pilótáktól, ismét tiszteletét tette több ország bajnoka. A szervezők “előhúztak” régi pályákat a tarsolyukból amiken 5-6 éve mentünk utoljára így a pályabejárás szerepe jelentősen felértékelődött.

Pénteken még viszonylag jő időben kezdtük a napot, és a folyamatosan változó időjárási körülmények ellenére mindkét szakaszt szinte szárazon tudtuk abszolválni. A napot az abszolút harmadik helyen zártuk. Sajnos vasárnap reggel az időjárás az igazán szomorú arcát mutatta hiszen szakadó esőben, kb. 6-8 fokban, és óriási szélben kellett nekiindulni a ránk váró 9 gyorsasági szakasznak mely 90 km formájában várt ránk. Taktikázni nem igazán volt lehetőség, sietni kellett hiszen a dobogóra többen is fenték a fogukat. Viszonylag biztonságosan letudtunk 4 szakaszt a 9-ből  és kezdtük megszilárdítani a pozíciónkat habár közel sem volt egyszerű ezeken a csúszós pályákon hiba nélkül végig érni. Aztán sajnos az 5.-ik szakaszon jött a fekete leves, egy elég tempós rész után egy féktáv rövidre sikerült és egy erős bal kanyart  ami az esőtől nagyon saras lett, már nem tudtunk elfordulni így az erdőbe csúsztunk. Pár kisebb fát kiirtottunk és egy nagyobb fa csoport pedig megfogta az autónkat amely az oldalán állt meg. Szerencsére az autó kisebb sérülésekkel megúszta, és mi is apró zúzódásokkal megúsztuk az esetet.

Ami különösen fájó pont, hogy rengeteg pontot hagytunk ott az erdőben Opatijaban hiszen a Horvát bajnokság 2.-ik helyéről valamint a CEZ bajnokság 3.-ik helyéről búcsúztunk.

Autónkkal ellentétben a kedvünk töretlen, és sok idő nincs a búslakodásra sem, mert Június 7-8-án az Ina Delta Zagreb Rally-n kiköszörülhetjük a csorbát.

Addig kicsit nyalogatjuk a sebeinket, de utána teljes erőbedobással ismét a feladatunkra koncentrálunk.

Anti & Gergő

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ