Az ERC zárófutamának helyszíne Spanyolország lesz!

Az ERC zárófutamának helyszíne Spanyolország lesz!

MEGOSZTÁS
Fotó: ŠKODA Rally Team MRF Tyres Hungaria

Az FIA ERC zárófutamát azonos hétvégén rendezik meg a WRC Rally RACC Catalunya – Rally de España-val.

Az aszfaltos futam időpontja:  2022. október 20-22., amelyet a WRC-ből már ismert saloui központtal rendezik meg.

A futam kvalifikációs szakaszát csütörtökön rendezik meg, a pénteki és szombati versenyprogram előtt .

A kétnapos futam 14 gyorsasági szakaszt tartalmaz, összesen 240,60 km mért szakasszal. Ez lesz a szezon leghosszabb rallyja, amely szombat délután a 24,40 km-es El Montmell Power Stage-vel zárul.

Mível az ERC futam ugyanazon a hétvégén kerül megrendezésre, mint a WRC futam, az ERC-szabályok értelmében külön eseményként fut majd. A WRC Promoter, amely mindkét bajnokság kereskedelmi jogainak tulajdonosa, személyre szabott kiemeléseket, televíziós és közösségi médiatartalmakat biztosít majd.

Az FIA Rallye Európa-bajnokság menedzsere, Iain Campbell örömmel üdvözölte az ERC RallyRACC Catalunya-Costa Daurada nyolcadik fordulóját.

Nagyon izgatottak vagyunk, hogy az eseményt az idei bajnokság utolsó fordulójaként jelenthetjük be. Az ERC elkötelezett a fiatal tehetségek fejlődése és ismertségük növelése mellett. Sok versenyzőnk vágyik arra, hogy elérje a WRC csúcsait, így Spanyolország bekerülése az utolsó fordulóba tökéletes lehetőséget biztosít számukra, hogy bemutassák képességeiket.

Josep Mateu, a RACC szervezőbizottságának az elnöke hozzátette: Ennek a rallynak minden eddiginél erősebb hatása lesz. Tökéletes csemege lesz a rajongók számára, hiszen a világ két legnagyobb ralibajnokságának szemtanúi lesznek ugyanazon az eseményen. Örömmel üdvözöljük az ERC-t októberben Salouban, egy legendás eseményen.

matezsoltee

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ