Auer nyert a nürburgringi esős első futamon – DTM 2017

Auer nyert a nürburgringi esős első futamon – DTM 2017

MEGOSZTÁS
Motorsports: DTM race Nuerburgring, Saison 2017 – 7. Event Nuerburgring, GER, # 15 Augusto Farfus (BRA, Team RM, BMW M4 DTM)
  • Auer szezonbéli harmadik győzelmét aratta a melynek köszönhetően előre lépett a pontverseny második helyére
  • A szombati versenyeken ez volt a Mercedes-AMG harmadik győzelme
  • A bajnoki éllovas Mattias Ekström rossz döntésének köszönhetően pont nélkül maradt

Lucas Auer visszatért a DTM bajnoki címéért folytatott harcba. A szezon 13. futamán a Mercedes – AMG pilótája a pole-ból indulva szerezte meg a győzelmet a kedvezőtlen időjárási feltételek között, így az osztrák pilóta a pontverseny hatodik helyéről a másodikra lépett előre. Auer negyedik futamgyőzelmét aratta a DTM-ben, amelyből  hármat az idei szezonban ért el. Auer mellett márkatársai is remekeltek.  Az Eifel – hegységben található pályán a Mercedes – AMG C63 DTM autóval versenyző pilótáké lett az első négy pozíció. Lucas Auer mögött Paul Di Resta zárt a második, Robert Wickens a harmadik, míg Maro Engel a negyedik pozícióban.

Ez egy mega verseny volt nekünk. A kerék cserémet követően elbizonytalanodtam egy kicsit, de a stratégiánk működött a nehéz körülmények között – nyilatkozta Lucas Auer.

#22 Lucas Auer, Mercedes-AMG C 63 DTM, #3 Paul Di Resta, Mercedes-AMG C 63 DTM

A Mercedes kvartett mögött René Rast végzett az ötödik helyen legjobb Audisként, míg Augusto Farfus a nyolcadik helyet megszerezve lett a legjobb BMW-s pilóta.

Az idei szezon 13. versenye valódi gumilottó volt, miután a futam előtti felhőszakadás után verseny közepén már felszáradt a pálya. Ebben az időszakban többen is az esős abroncsokat slickekre cserélték – Mattias Ekström (Audi), Augusto Farfus (BMW) – azonban a visszatérő eső és az újabb abroncscsere a mezőny végére száműzte a gumilottó veszteseit. A győzteseket – Mercedes – AMG kvartett, Rast, Green – futam végéig az élmezőnyben tartotta a taktikusan elhúzott gumicsere.

#3 Paul Di Resta, Mercedes-AMG C 63 DTM, #22 Lucas Auer, Mercedes-AMG C 63 DTM, #6 Robert Wickens, Mercedes-AMG C 63 DTM

Miután a pálya egyre jobban száradt, és az esőgumik egyre jobban kezdtek elmelegedni, de sikerült még kinn maradnunk – magyarázta a futamgyőztes Auer. Az újabb esőgumik elhúzódó cseréje a végül kifizetődő volt.

Az összetett éllovasa a svéd Mattias Ekström mindössze a 15. helyen zárt, de megőrizte a bajnoki éllovasi pozícióját. Abban a pillanatban amikor a kerékcserémre kimentem elkezdett esni az eső. Természetesen ez a csapattal folytatható korlátozott kommunikáció miatt ez nem segített nekem. A mi taktikánk így most nem működött.

A 18 futamból álló szezon 13. versenyét követően Ekström vezet 128 ponttal a 127 pontos Auer, a 124 pontos Rast előtt. Rockenfeller 110 pontos, Green 107 ponttal követi csapattársát, őket 104 ponttal Glock, 102 ponttal Martin és 97 ponttal a nyolcadik helyen a bajnoki címvédő Wittmann.

A 14 . futam holnap 15:15 órakor rajtol majd el a Nürburgringen.

– DTM Press –

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ