Aszfaltos kudarc

Aszfaltos kudarc

MEGOSZTÁS

Újabb csalódás keltő aszfaltos versenyen vannak túl a Speed Technika Rallye2-es versenyzői, a Hofbauer Tamás – Harmos Gergely duó. A páros a verseny elején belefutott egy technikai problémába, ami rányomta a bélyegét a versenyükre.

A srácok egy rövidke szombati teszt autózás után Salgótarján fő utcáján lezárt prológot nagyon sok néző előtt teljesítették, majd vasárnap kilenc gyorsasági szakasz várt rájuk.

„Szombaton reggel a verseny előtt tudtam menni pár kilométert az autóval, hogy a murva után visszarázódjak az aszfaltos kocsihoz” – kezdte a beszélgetést Hofbauer Tamás, majd hozzátette. „A vasárnapi napot nagy reménységekkel vártuk, hiszen tavaly itt mentem először Citroennel és jó idők mellett nagyon élveztük a versenyt.”

A Citroen az első gyorsasági szakasz előtt megmakacsolta magát, az időellenőrzőben elszakadt a kuplung bowden, amivel nagy nehezen, de tudták teljesíteni az első kört. A hibás alkatrészt az első szervizben a csapat javította.

„Kérdéses volt, hogy egyáltalán el tudunk rajtolni, de végül önindítóval sikerült. Mivel szekvenciális váltónk van, ezért a kuplungra csak a rajtban volt szükség. Ez megpecsételte a versenyünket, de ennek ellenére nem éreztük, hogy rosszul mennénk, csak az időeredmények teljesen mást mutattak” – tette hozzá Tamás.

Nem tudtak az élmezőnyben autózni, nem találták a ritmust és nagyon rosszul érzik magukat emiatt. Végül a kategória ötödik helyét megszerezték, de Tamás ennek sem tudott örülni.

„Ahogyan Székesfehérvár után mondtam, most is úgy teszek és levonom a következtetést. Idén nem jönnek össze az aszfaltos futamok, amire eddig nem találtuk meg a megoldást. E miatt mi kihagyjuk a Mecsek Rallye-t, a csapat is megértette a döntésünket. Amit szeretnénk, hogy a Mikulás Rallye-n újra murván menni és felkészülni a 2020-as szezonra” – zárta a beszélgetést Hofbauer Tamás.

Köszönjük Partnereinknek: Arrabona Konstrukt Kft., Abacus-Audit Kft., Gerenda Impex Kft., Limerence-Trust Kft., Ecovictum Kft., Maschinenring Magyarország Kft., Harmos Logisztika Kft., Onyx Solutions Kft., TT Gumiabroncs Bt.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ