Artem Markelov nyerte a spielbergi sprintet!

Artem Markelov nyerte a spielbergi sprintet!

MEGOSZTÁS

Nagy kavarodással zárult az F2-es bajnokság Red Bull Ringen rendezett sprintfutama, amelyben az áldozati bárány szerepe ezúttal az éllovas Leclercnek jutott! A futamot az orosz Artem Markelov nyerte. F2 híreink!

Már a rajtnál elkezdődtek az izgalmak, Markelov indulhatott a poleból, amit a Russian Time menője jól ki is használt. A mellőle startoló Camposos Ralph Boschungról már nem mondható el ugyanez, a svájci pilóta csúnyán a rajtrácson ragadt. Charles Leclerc még elképesztő reflexekkel kikerülte, azonban Raffaele Marciello már nem volt ilyen szerencsés. Safety car időszak következett, melynek végeztével Charles Leclerc jól jött el, és az ötödik pozícióban találta magát. Ám mielőtt vérmesebb reményeket táplálhatott volna, összekoccant a csapattársával, és számára befejeződött az osztrák nagydíj.

A futamot végül rajt-cél győzelmet aratva Artem Markelov nyerte, simán behúzta első F2-es diadalát, Alexander Albon és Oliver Rowland előtt. (a másodikat az F1 előszobájának számító GP2-t is idevéve), Alexander Albon és a büntetést megúszó Rowland előtt.

Képek: Zak Mauger/FIA Formula 2

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ