Ami nem megy a Hondának, az megy Matsushitának!

Ami nem megy a Hondának, az megy Matsushitának!

MEGOSZTÁS

Csendben lezajlott sprintfutammal intett búcsút az F2 a Hungaroringnek, viszont a pilóták közül heten még maradnak a Forma-1 tesztre. Így tesz a második verseny győztese, a Honda mentorlátja Nobuharu Matsushita is!

Alexander Albon és Norman Nato valószínűleg nem zárta örökre szívébe a Hungaroringet. Egy ritkán látható jelenetsor részeként a sprintverseny rajtjánál mindketten beragadtak, és ezzel elvesztették az esélyüket, hogy a kiállás nélküli futamon a technikás pályán jó eredményt érjenek el. Ám kinek a pap, kinek a papné, a japán Nobuharu Matsushita valószínűleg épp ellenkezően gondolkodik. Matsushita remekül kihasználva a riválisai hibáit rögtön az élre ugrott, és könnyed rajt-cél győzelmet aratott.

Ezen a napon még a hiba is belefért, hiszen az ART Grand Prix versenyzője olyan előnyt tudott kiautózni, hogy a többiek nem tudtak vele lépést tartani. Pedig próbálkoztak becsülettel! Sokáig Nick de Vries tartotta magát a második helyen, de az egész hétvégén remeklő Oliver Rowland levadászta őt az iszonyatos hőségben zajló záróversenyen.

A Rapaxnál így is nagy az öröm, hiszen amint az a Team Manager Marco Fuga elmesélte lapunknak, mostanában igencsak hadilábon álltak a szerencsével:

„Silverstoneban kétszer is műszaki probléma hátráltatott bennünket egy jó eredmény elérésében, így nagyon bizakodva érkeztünk ide a Hungaroringre. A srácok rengeteget dolgoztak, hogy képesek legyünk kinyerni az autóban rejlő potenciált.”

Ez olyannyira sikerült az olaszoknak, hogy a főverseny harmadik helye után a második futamon is ebben a szép pozícióban zártak. A listavezető Charles Leclerc nem zárt jó hétvégét, de jelesre vizsgázott kármentésből. Az első versenyen az utolsó sorból szerzett pontokat, míg a második menetben műszaki hibája ellenére is negyedik lett.

A hétvége legnagyobb nyertese a Dams csapat, benne Oliver Rowland, aki dupla dobogójával közelített a bajnokság éllovasához, bár az 50 pont hátrány továbbra is soknak tűnik.

Sprintverseny, eredmények:

Képek: Zak Mauger/FIA Formula 2

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ