Al-Attiyah nyerte a mai szelektívet! Mr.Dakar kiesett, Sainz is bajban – Dakar...

Al-Attiyah nyerte a mai szelektívet! Mr.Dakar kiesett, Sainz is bajban – Dakar 45.

MEGOSZTÁS
200 AL-ATTIYAH Nasser (qat), BAUMEL Mathieu (fra), Toyota Gazoo Racing, Toyota Hilux, Auto, FIA W2RC, action during the Stage 6 of the Dakar 2023 between Hail and Al Duwadimi, on January 6th, 2023 in Hail, Saudi Arabia – Photo Florent Gooden / DPPI

3:12.13 órás idővel a címvédő Nasser Al-Attiyah – Matthieu Baumel páros nyerte a 45.Dakar 6. szelektívét Ha’il > Al Duwadimi. Mögötte Sebastien Loeb, míg a harmdik helyen a dél-afrikai Henk Lategan értek a célba.

Stephane Peterhansel (FRA) for Team Audi Sport races during stage 6 of Rally Dakar 2023 from Ha’il to Al Duwadimi, Saudi Arabia on January 06, 2023. // Flavien Duhamel / Red Bull Content Pool // SI202301060098 // Usage for editorial use only //

Stéphane Peterhansel balesetet szenvedett a napi speciális 212 kilométere után. Másodpilótája, Edouard Boulanger megsérült az ütközés következtében, hátfájásra panaszkodott. A Dakar orvosi csapata a buraydahi kórházba szállította további vizsgálatokra. Mister Dakar Audi csapattársa, Carlos Sainz is balesetet szenvedett ugyanitt. A páros tagjai nem sérültek a járművüket meg kell javítaniuk, mielőtt megpróbálják folytatni a versenyt.

204 PETERHANSEL Stephane (fra), BOULANGER Edouard (fra), Team Audi Sport, Audi RS Q e-tron E2, Auto, 207 SAINZ Carlos (spa), CRUZ Lucas (spa), Team Audi Sport, Audi RS Q e-tron E2, Auto, after their crash during the Stage 6 of the Dakar 2023 between Hail and Riyadh, on January 6th, 2023 in Hail, Saudi Arabia – Photo Eric Vargiolu / DPPI

Nasser Al-Attiyah:

Nagyon nehéz szakasz volt, nem volt könnyű. Valóban sokat álltam a gázon, de az utolsó 40 km-en eltörtük a kormányszivattyút, így nem volt kormányunk. Nagyon sok olaj folyt el, de most megpróbáljuk megjavítani, aztán megyünk Rijádba.

Sebastien Loeb:

Tiszta szakasz volt a számunkra. Nem veszítrttünk túl sok időt, kb. két-három percet. Látva, hogy mi történt a szakaszon, azt hiszem, a végén jó szakaszt teljesítettünk, összességében, második idővel. Jobb volt, mint az előzőek, de úgy gondolom, hogy jó lépést tettünk az általános ranglistán, szóval ez nem is volt rossz.

Henk Lategan:

A mai nap nem volt olyan nehéz, mint az ezt megelőző néhány nap, de nagyon fárasztó volt. A dűnékben sok olyan hely volt, amelyeket nehéz volt látni. Sikerült jól teljesítenünk, tiszta volt a szakaszunk. A szakasz közepén megálltunk Yazeednak. Nem tudom mi történt vele, de megállított minket adtunk neki egy féltengelyt. Nem tudom, mi történt vele, de örülök, hogy mi célba értünk.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ