Ajánló – Újra az F1-ben az Alfa Romeo – AFM

Ajánló – Újra az F1-ben az Alfa Romeo – AFM

MEGOSZTÁS

Ajánló

Újra az F1-ben az Alfa Romeo

Megjelent Magyarország motorsportmagazinjának legújabb száma, amely igazi évösszegző kiadvány: a lap saját díjátadó gálája és toplistái mellett azonban már a 2018-ban az F1-ben megjelenő új márkára is előretekint.

Az Alfa Romeo és a Sauber istálló Ferrari közbenjárására történt szövetkezésével persze az olasz márka egyelőre még csak névlegesen tér vissza harminc év elteltével a sport királykategóriájába, és talán ennél is izgalmasabb, hogy kit jelentett be egyik 2018-as pilótájaként a csapat. A közvélemény által nagy dolgokra predesztinált Charles Leclerc, az F2-es bajnokságot fölényesen megnyerő monacói versenyző vezeti majd az Alfa Romeo Sauber egyik autóját, aki a Ferrari akadémiájából érkezett. Ennek apropóján pedig az Autósport és Formula Magazin időszerűnek tartott átfogó számadást adni az F1-es csapatok jelenlegi pilótaprogramjairól is: kiket pátyolgat jelenleg a Ferrari, a Mercedes, a McLaren, a Red Bull és a Renault, és kik kerülhetnek be közülük hamarosan a királykategóriába?

A versenyszezonok végeztével eljött az évértékelés ideje. Az AFM ünnepélyes gála keretében mutatta be a 2017-es év 50 legjobb magyar autóversenyzőjéről készített listáját, díjjal jutalmazva a legjobbakat, emellett pedig a magazinban hagyományos nemzetközi értékelését is megtartotta, amelyben az év legjobb pilótái, csapatai és versenyei mellett a legemlékezetesebb pillanatokat és a legnagyobb port kavart botrányokat is sorrendbe rakta. Ahogy a szezonok jönnek-mennek, a legjobb teljesítmények és sportélmények is feledésbe merülnek, de a listákat fellapozva évek múltán is felidézhetjük, mitől volt különleges a 2017-es versenyévad.

A McLaren eközben nemcsak az évet, de egy rövid, balul sikerült korszakot is maga mögött hagy, a wokingi csapat ugyanis három szezonnyi küszködés után szakít a Hondával, és 2018-ban már a Renault-erőforrásokkal igyekszik visszatérni az élbolyba. A három szűk esztendő az eredménylistákon nyomtalanul eltelt, ám a krónikákban nagyon is mély nyomot hagyott. Az Autósport és Formula Magazin összegyűjtötte, milyen mérföldkövek, nyilatkozatok és fogadalmak, mélypontok és alkalmi részsikerek övezték a McLaren-Honda együttműködést hétről hétre.

További témák a lapból:

– Új szemszög: kamera a versenyzői eligazításokon

– Abu Dhabi Nagydíj versenyriport

– Nico Rosberg őszintén a bajnoki címszerzéséről

– Jean Alesi a fiáról, a magyarokról és az Alesi-kanyarról

– Exkluzívan a Formula-E hongkongi szezonnyitójáról

– Michelisz és Tassi: lecsúsztak a bajnoki címről

– Új sorozat: összeolvad a WTCC és a TCR

– MotoGP: Marquez már Rossi rekordjainak nyomában

– Mit hozhatnak a WRC-be a tervezett új szabályok?

– Bemutatjuk az új utcai szuperautót, a McLaren Sennát

– Egy lány és egy autó: Miss Tuning 2017

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ