A világverő Audi Quattro visszatér a WRC-be

A világverő Audi Quattro visszatér a WRC-be

MEGOSZTÁS

Az Audi legendás Quattro típusa visszatérhet az FIA Rally Világbajnokságba  egy új projekt keretében, amelyet a FIA RX világbajnoka, és a DTM kétszeres bajnoka  Mattias Ekström vezet.

Ekström frissen megalakult EKS JC csapata egy Rally2 specifikációjú Quattro A1-t fog fejleszteni, amely alkalmas lesz a WRC2 és WRC3 kategóriákban való versenyzésre.

Az autó az FIA előírásainak megfelelően készült, a dél-afrikai Rally Technic céggel együttműködve, és a csapat megerősítette, hogy a WRC versenyeken való részvétel a cél.

Amikor az Audi A1 új generációját piacra dobták, tudtuk, hogy valamit szeretnénk belőle építeni – mondta Ekström. Mivel mindenki ismeri a rajongásomat és a márka és a típus iránti szenvedélyemet, gyorsan világossá vált, hogy rally autót fogunk építeni, fejleszteni.

Az autó készen áll. Indulhat a fejlesztés. Meg kell tennünk néhány tesztkilométert és össze kell gyűjtenünk a megfelelő információkat. Nincs előre kitűzött dátum, de teljesen egyértelmű hogy tavasszal, nyáron néhány versenyen láthassuk az autót.

Ez az autó egyelőre  fejlesztés alatt van, magán használatban, de amikor elégedettek leszünk a teljesítményével, bérbe adjuk vagy felkínáljuk megvételre az érdeklődőknek– tette hozzá.

Ekström már régóta kapcsolatban áll az Audival. 2014-től 2019-ig S1-et vezetett az FIA rallycross világbajnokságán. 2016-ban megnyerte a VB címet, majd a következő két szezonban második helyezett lett.

A svéd pilóta a elmúlt hétvégén az Arctic Rally Finland futamán tért vissza a FIA WRC-be  majd 15 éves távollét után. Ötödik lett a WRC3 kategóriában – Škoda Fabia.

A négykerék-meghajtású Quattro A1 1,6 literes turbómotorja 263 LE-t képes leadni, amely ötfokozatú szekvenciális sebességváltóval van felszerelve.

Joel Christoffersson, az EKS JC csapat menedzsere elmondta, hogy az autó tesztelése havon és murván fog elkezdődik, mielőtt aszfaltra váltanának.

Az FIA Junior WRC korábbi bajnoka Emil Bergkvist lesz a tesztpilótánk. Terveink szerint néhány helyi és nemzetközi rallyn szeretnénk rajthoz állni a 2021-es szezonban.

Chris Coertsee, a Rally Technic igazgatója beszélt a projekt iránti lelkesedéséről. A Rally2 csomag egyedülálló ár-teljesítmény egyensúlyt biztosít leendő partnereink számára, amelyet egy legendás márka formavilágával ötvözünk.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ